Családok, barátok, fesztivál

2023.06.29. 08:28

Harmincadik születésnapját ünnepli a tatai Víz, Zene, Virág

Harmincadik alkalommal tartják a Víz, Zene, Virág Fesztivált június 30. és július 2. között Tatán az Öreg-tó partján. Azok, akik kilátogatnak a hagyományosan háromnapos fesztiválra, bizonyára nem bánják meg döntésüket. A programok, koncertek nagy része ingyenes.

Kiss T. József

A víz, a zene, a virág és természetesen a jó hangulat remélhetőleg mind együtt lesznek a térség egyik legnagyobb fesztiválján, a 30. születésnapját ünneplő Víz, Zene, Virág Fesztiválon. A szervezők állítják, minden korosztály megtalálja majd a neki leginkább megfelelő kikapcsolódási formát, a kisgyerekektől kezdve a szeniorkorúakig. A legkisebbeknek gyermekjátszószigeteket alakítanak ki a várudvaron, a Kecske-bástyánál. A Ferrandó-­bástya gyermekkoncerteknek ad majd helyet, a felnőttek a borudvart látogathatják meg. A fesztivál területe gyalog is jól bejárható. A programok, koncertek zöme ingyenes lesz. 

Pillanatkép a 2022-es Víz, Zene, Virág Fesztiválról. A programok java része idén is ingyenes. Fotó: MW archívu                                 

A három színpad közül a Kastély téren állítják fel a legnagyobbat, annyira egyedi, hogy külön erre a tatai fesztiválra, a Kastély térre méretezték. A színpadnak ez lesz az első „bemutatkozása”, amelyen jönnek sorban a „nagyágyúk”, többek között a Kowalsky meg a Vega, a Follow the Flow, neves DJ-k, és Cserháti 75 címmel sztárok lépnek fel az emlékkoncerten. Napjaink nagy felfedezettjeinek is csápolhatnak fiatalok, fellép ugyanis Azahriah és a Carson Coma. 

Sok egyéb kísérőrendezvény, például tóátúszás, sárkányhajózás, tűzijáték, lampionos felvonulás, ejtőernyős ugrások is színesítik a programokat. 
A fesztivál nyitóeseményére pénteken délután 6 órakor kerül sor, aztán kezdődhet a nagy buli! Már az első napon a húrok közé csap a Kowalsky meg a Vega, valamint a Follow the Flow, megalapozva a fesztivál jó alaphangulatát. 

„Összességében olyan önfinanszírozó hibrid fesztivált szeretnénk megvalósítani, ahol a látogatók igényeik és lehetőségeik szerint választhatnak az ingyenes és fizetős időszakok és területek közül. Célunk, hogy lehetőleg mindenki számára fogyasztható és szerethető fesztiválja legyen Tatának. Köszönet, hogy Tata önkormányzata támogatta ezt az ügyet” – mondta el érdeklődésünkre Felner István Richárd, a Víz, Zene, Virág Fesztivál Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában