Korszerűsítés, színek és játszósarok

2023.06.15. 14:01

Átadták a felújított József Attila úti orvosi rendelőt Győrben - fotók

Barátságos színekkel, babakocsitárolóval, játszósarokkal, akadálymentes és energiahatékony megoldásokkal várja a pácienseket a felújított és bővített József Attila úti rendelő, melyet csütörtök délelőtt adtak át Győrben.

Bella Violetta

Fotó: Csapó Balázs

A védőnői szolgálat a korábbi két rendelő közé ékelődött be, így már egy épületben található meg a több különféle egészségügyi szolgáltatás. A komplexum hőszigetelése és nyilászáróinak cseréje mellett odafigyeltek arra is, hogy a különböző szárnyak fűtése igény szerint külön-külön szabályozható legyen. Egy tervezési hiba miatt az átadásra féléves késéssel került sor.

Rég történt Szabadhegyen ilyen mértékű felújítás

 – mondta Hajszán Gyula, a városrész képviselője – Tavaly augusztusban kezdődött az építkezés, eredetileg decemberben adtuk volna át, máig csúszott az átadás. 530 millió forintos TOP-os pályázati forráshoz jutottunk, amihez az önkormányzat még közel 50 millió forint önrészt tett hozzá.

Elmondta, hogy 16 parkoló épült meg a komplexum kiszolgálására, és a rendelő előtti tér is megújult. 

– A csodálatos rendelőben csodálatok orvosok és védőnők kezdik meg a munkát. Reméljük, hogy a minőség az kárpótolja majd a környékbelieket a csúszásért.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő megköszönte az itt élők türelmét. – Szabadhegy és Kismegyer lakossága meghaladja a tizenötezer főt, nekik itt, egy komplex felújítással egészségügyi központ alakult. Korábban két külön épület volt felnőtt és gyermek rendelő, most ebben működik három felnőtt, és három gyermek orvosi praxis, valamint 5 védőnői szolgálat. Így néz ki egy huszonegyedik századi rendelő és a környezete. Azt kívánta, minél kevesebb beteg legyen, de aki ide érkezik, az elégedetten távozzon.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester azt mondta, nem csak külcsínben újult meg a rendelő. – Gondolkodásmódban történt nagy változás három éve a városban, egy racionális gondolkodás jött a pazarló gondolkodás helyett. Ezért már tervezéskor is odafigyelünk a fenntartható fejlődésre, különösen ilyen magas energiaárak mellett.

A városvezető felhívta a figyelmet: nem egyszerre költöznek be a rendelőkbe a praxisok, hanem fokozatosan, de július 1-étől már minden szolgáltató itt várja a pácienseket. 

Legkorábban Somfainé Dr. Szédelyi Nikoletta és Dr. Turi Szilárd rendelése költözik az új épületbe június 22-én, majd Dr. Hováth Eszteré 23-án. 27-én a védőnők is belakják a helyiségeket és végül a felnőtt házi orvosok, Dr. Tóth veronika 28-án, Dr. Weisz Mária Terézia és Dr. Czellár Éva pedig 29-én költöztetik be a praxisaikat az felújított rendelőintézetbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában