Sikerből dupláztak

2022.04.19. 09:48

A győri Bercsényi a legjobb vidéki sportiskola

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a győri Bercsényi-iskola igazgatója, Németh Zsolt, míg az intézmény a Legjobb vidéki sport­iskola kitüntető címet nyerte el.

Gyurina Zsolt

Németh Zsolt (jobbra) fél évszázada tekintheti második otthonának a Bercsényit.

Március 15. alkalmából Németh Zsoltot, a Győri Szakképzési Centrum Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum igazgatóját Magyar Arany Érdemkereszttel tüntették ki. Németh Zsolt az évtizedeken át végzett kiemelkedő szakmai, pedagógiai munkája elismeréséül kapta a magas állami kitüntetést, melyet a Pesti Vigadóban vehetett át. A Bercsényi jelenlegi igazgatója közel fél évszázada került az iskolába tanulóként, több mint három évtizede (1989 óta) tanár; 2004-ben választották meg az iskola élére. 

 

– Gyerekként kerültem először az iskolába, ötven éve itt vagyok, bátran kijelenthetem, hogy a második otthonom. Nem gondoltam volna akkor, amikor először beléptem a kapuján, hogy valamikor még nagypapaként is itt szolgálok – jelentette ki lapunknak Németh Zsolt. Hozzátette, hogy sokat változott 50 év alatt a jeles győri intézmény. – Az általános iskolából és gimnáziumból mára a szakképzési centrum szakképzési iskolája lettünk mint technikum, amelyben számtalan képzési ág kap helyet: közlekedési, logisztikai, közszolgálati, rendészeti, műszaki terület. Kiemelném a sportágazatunkat.

Alapításunk óta több mint negyven olimpikon koptatta nálunk a padot, a tokiói olimpián például hat egykori Bercsényi-diák szerepelt – mutatott rá az igazgató. 

Németh Zsolt kitüntetése mellett a napokban még egy hatalmas elismerésben részesült a Bercsényi. A Sportiskolák Országos Szövetsége és az Emmi sportot felügyelő államtitkársága együttes kimutatása alapján 2021-ben a Legjobb vidéki sportiskola címet nyerték el. Országosan három budapesti iskola után lettek a negyedikek. Németh Zsolt megköszönte az intézménnyel kapcsolatban álló sportegyesületeknek a támogatást, hiszen sok tanulójukat versenyeztetik, különösen tornában, atlétikában, úszásban, kajak-kenuban, és a csapatsportok közül kosárlabdában és kézilabdában, így érhették el ezt a szép eredményt. 

A kitüntetés átvétele alkalmával hangsúlyozta: egy­aránt büszkék a közösségi és az egyéni eredményekre, amelyek bizonyítják, hogy a sportolói kettős karrier építése, az érettségire felkészítő tanulás a sportedző szakképzéssel és a versenyeztetés tud együtt működni. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában