Légi és földi kémiai szúnyoggyérítés

2021.08.17. 08:20

Repülőről veszi fel a harcot a szúnyogokkal Győrben a katasztrófavédelem, a Győr-Szol a földi gépeket veti be

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

Ha az időjárás lehetővé teszi, a szakemberek a héten 274 településen és tizenegy budapesti kerületben, összesen 121 ezer hektáron lépnek fel a vérszívók ellen – közölte a katasztrófavédelem. Győrben légi módszerrel dolgoznak majd. Az augusztus 20-i ünnepségek miatt péntek este sehol nem lesz szúnyoggyérítés.

Az elmúlt napokban végrehajtott kezeléseknek köszönhetően a Duna felső szakaszán mérséklődött a szúnyoginvázió, amely a folyó korábbi áradása miatt alakult ki. A Duna középső és alsó szakaszán a part menti településeken továbbra is jelentős a szúnyogártalom – olvasható a közleményben.

A Győr-Szol is folytatja a gyérítést

Amennyiben az időjárási körülmények engedik, augusztus 17-én, kedden földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Győr területén. A melegködös, illetve ULV technológiával működő berendezések a tervek szerint az alkonyat utáni órákban dolgoznak.

Augusztus 17-én, kedden a következő területeken várható a melegködös, illetve ULV technológiával működő, földi kémiai gyérítést végző berendezések feltűnése:

Bécsi út – Nép utca – Újvárosi töltés

Pinnyéd

Püspökerdő pinnyédi oldala

Aranypart I-II

Holt-Mosoni Duna töltés

Fenyőszer utca – Bácsa töltés – Révfalusi híd

Likócs ártér

Vagongyár

Győr-Károlyháza

Győrszentiván-Kertváros

Győrszentiván (Éjfél után kezdődik a gyérítés.)

Rába töltés

Bécsi úti kertek

Holt-Marcal

Górédűlő

Rabkert

Marcalváros kiserdő

Nádorvárosi temető

Kismegyer

városi parkok, zöldövezetek, temetők

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában