Újranyitották az ügyet

2 órája

Néma telefonhívások - A körzeti megbízottat zaklatta a 17 éves

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 17 éves fiúval szemben, aki tavaly tavasszal egy hónap leforgása alatt harmincszor, - zömmel éjszaka - hívta a lakóhelye szerint illetékes körzeti megbízottat. A telefonba egyetlen esetben szólt bele, közölve, hogy „még nem tudod, kivel kezdtél ki, meglesz még ennek a következménye.”

Kisalföld.hu

Fotó: Shutterstock

A vádirati tényállás szerint a fiúval szemben az ügyészség a terhére rótt zaklatás miatt feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott, az eljárást egy évi időtartamra felfüggesztette. Ezt követően azonban a felfüggesztés ideje alatt elkövetett három újabb bűncselekmény kapcsán – hatszor is – gyanúsítottként hallgatták őt ki a hatóságok, ezért az ügyészség az eljárás folytatásáról határozott.

Az ügyészség a fiatalkorú fiút hivatalos személy sérelmére elkövetett zaklatás vétségével vádolta meg. Vele szemben két év szabadságvesztés is kiszabható. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fogja meghozni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában