Tagadja a kapcsolati erőszakot

1 órája

Mosonmagyaróvári feleséggyilkos: csak kétszer ütöttem meg - fotók

Tanúk meghallgatásával folytatódott annak a férfinak a tárgyalása hétfőn, aki tavaly halálra szúrta feleségét negyedik emeleti lakásukban Mosonmagyaróváron, majd másnap feladta magát a rendőrségen. A Győri Törvényszéken tartott előkészítő ülésen korábban beismerő vallomást tett a gyilkossággal kapcsolatban, viszont az ügyészség kapcsolati erőszakkal is megvádolta. Ezt a részét azonban következetesen tagadja a férfi, akit a Szombathelyi Büntetésvégrehajtási Intézetből vezettek elő.

Simon Roberta

Hétfőn már a bíróság folyosóján is a sértett családjának szúrós tekintetével kellett szembesülnie. Dr. Szabó Krisztián bíró kiemelte, az emberölés tárgyában nem folytatnak le bizonyítási eljárást, abban jogerős döntés született. Már csak az a kérdés, hogy kapcsolati erőszakkal súlyosabb minősítést kap-e a vádlott, ami a börtönévekre is kihathat.

Az erőszakos halált halt Jolán fiát és lányát hallgatta meg elsőként a Győri Törvényszék, azonban számos családtag - meny, vej, unokák - érkezett a tárgyalásra, valamint néhány jóbarát és ismerős is. Délutánra a mosonmagyaróvári nyugdíjas ház (gyilkosság helyszíne) lakóit is idézték, azokat, akik tudhattak a férfi és a nő viharos kapcsolatáról, információkról számolhatnak be a kapcsolati erőszak kapcsán. 

Sorra jelentek meg a tárgyalóteremben a sértett hozzátartozói és barátai, hogy tanúskodjanak a házasok kapcsolatáról. Fotó: Molcsányi Máté

Hosszabb csúszással kezdődött meg a vádlott kihallgatása, ugyanis a megjelentekről el kellett dönteni, hogy később tanúként hallgatják meg őket, vagy helyet foglalhatnak a teremben, mint hallgatóság. Végül az ügyészi és védői döntés értelmében a sértett legjobb barátnőjét, nővérét, menyét és legidősebb unokáját is meghallgatja a bíróság később. 

Bármit kérdezhet, nincs titkolni valóm

 - kezdte Géza, aki beismerte már, hogy megölte feleségét, másnap fel is adta magát a rendőrségen. 

A férfinak két házassága volt korábban, egyből született lánya, aki külföldön él. Beszámolt arról is, semmije sem maradt, letartóztatását követően a lakásból elhordát minden vagyonát. Azt állítja, hogy a kapcsolati erőszakról szóló vádak csak a felesége elbeszéléséből vannak, rossz hírét akarta kelteni Jolán. Úgy véli, miután családi házból panelba költöztek, már nem szorult rá a felesége.

Iszonyat jó színésznő. Előnyére vált, hogy rokkantosították a közlekedési balesetét követően. Hazugság, hogy kerekes székre kényszerült volna a halálát megelőző időszakban. Bicegve és lassabban járt mint mások, de nem kellett neki segédeszköz 

- állítja a vádlott.

A vádlott bánja tettét, a veszekedésnek nem így kellett volna befejeződnie álláspontja szerint. Fotó: Molcsányi Máté

A férfi elmondta, hogy többször volt közöttük hangos szóváltás, két alkalommal meg is ütötte feleségét.

Az egyik pofont hazugság miatt kapta. A második alkalommal anyagi vitánk volt, mert állandóan kifolyt a kezéből a pénz. Akkor 5-6 pofont is adtam neki, mindkét kézzel. Talán egyszer a haját is megtéptem két pofon között, de egyiknek sem maradt nyoma

 - válaszolt  bírói kérdésekre Géza.

A nyomozati iratokban több kék-zöld foltot is rögzítettek a nő testén. - Elég volt egy kisebb nyomás a bőrén és máris meglátszott. Azok nem bántalmazás nyomai, közlekedés közben verte be a felkarját, combját, fenekét. A feleségem terjesztette, hogy iszom és verem - reagált a férfi, aki szerint az is ostobaság, hogy a vád szerint a felesége többször szállodába vagy a lépcsőházba menekült előle. 

-Miből fizette volna? - tette fel a kérdést a gyilkos férj.

Ezt követően az asszony két gyermekét hallgatták meg, akik megegyezően arról beszéltek, hogy nem tudtak a viharos kapcsolatról. Édesanyjuk azt a látszatot keltette, hogy minden rendben van köztük Gézával. Csak később, a tragédiát követően a szomszédoktól, ismerősöktől hallották mi zajlott feltételezhetően a háttérben. Hallomásokból úgy tudják a férfi elvette az asszony pénzét, amikor rokkant kocsiba kényszerült a hideg lépcsőházban hagyta. Mindketten szem és fültanúi voltak azonban egy erősebb szóváltásnak, ami családi körben történt karácsonykor. A vádlott férfit viszont visszahúzódónak írták le, aki nem akart beilleszkedni a családba.

Géza csak ennyit reagált felesége fiának, meghallgatását követően: 

Tudom, hogy mindannyian tele vagytok érzelemmel, gyülölettel és haraggal. De anyátokat senki sem bántotta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában