Vádemelés pénzbírsággal

12 órája

Azt hazudta ellopták a telefonját, hogy újat kapjon

A hatóság félrevezetése miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki hamis feljelentés révén akart új telefonhoz jutni.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint az elkövető nő részletre vásárolt mobiltelefont. Mivel ő és élettársa pénzzavarba került, a telefont átadták ismerősüknek, hogy adja el jó áron, a kapott pénzt pedig adja nekik. A nő a távközlési cég ügyintézőjétől azt az információt kapta, hogyha a telefonja elveszett, és azt bejelenti a rendőrségen, egyszeri összeg befizetése után kap egy új telefont.

A nő ezért idén július 8-án személyesen feljelentést tett a Dorogi Rendőrkapitányságon, és azt hazudta, hogy a tulajdonát képező, 150.920 forint értékű mobiltelefont ismeretlen  egy összejövetelen ellopta. A feljelentést a Dorogi Rendőrkapitányság megküldte az Esztergomi Rendőrkapitányságnak, amely nyomozást rendelt el. 

Az eljárás során a feljelentő tanúkénti kihallgatása során elismerte, hogy a feljelentésében előadott bűncselekmény nem történt meg. A lopás miatt indult eljárást ezért a rendőrség megszűntette.

Ezt követően a nyomozók a hatóság félrevezetése miatt indítottak eljárást. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a büntetlen nővel szemben az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás nélkül pénzbüntetést szabjon ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában