Áruházakban próbálkozott

2024.09.12. 11:31

Ötször lopott, ötször érték tetten, végül elítélték

A Tatabányai Járási Ügyészség két rendbeli lopás bűntette, és három rendbeli lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a különös visszaeső férfival szemben, ennek alapján a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint a férfi tavaly július 9-én a tatabányai áruházban úgy lopott összesen 52.531 forint értékű különféle terméket, hogy azokat a vásárlótérben a nála lévő hátizsákjába rejtette. Ezután az önkiszolgáló pénztárhoz ment és ott kifizetett néhány terméket, de táskájába rejtett többi termékkel fizetés nélkül kívánt távozni. Ezt azonban az áruház biztonsági szolgálata észlelte, ezért a kijáratnál feltartóztatták és tőle az eltulajdonított termékeket visszavették.

A fotón az egyik tettenérést követő elszámoltatás látható. Forrás: Ügyészség

Ezen kívül a férfi tavaly május 15-én a tatai áruházban, és május 23-án az áruházlánc tatabányai üzletében lopott összesen 86.456 forint értékű terméket, mindkét esetben tettenérték, tőle a lopott árut visszavették.

A férfi tavaly október 1-én is próbálkozott: a tatai üzletből  összesen 91.803 forint értékben lopott különféle terméket úgy, hogy a megpakolt bevásárlókocsival a kasszasort elkerülve a bejárati ajtón távozott a parkoló felé. Az áruház egyik alkalmazottja utána futott, ekkor a vádlott a bevásárló kocsit a parkolóban hátrahagyta elfutott. Az üldöző utolérte a vádlottat, elkapta a hátizsákjánál fogva, azonban abból kibújt és elmenekült.

Végül a férfi idén január 13-án egy tatabányai üzletben 14.182 forint értékben lopott különféle terméket, azonban itt is tettenérték.

Az ügyészség indítványára a bíróság a férfit 1 év 3 hó börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész, elkövető is tudomásul vette, így az jogerőssé vált.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában