Már négyszáz hektár égett le

2024.09.07. 18:52

Ismét erdőtűz tombol Vas vármegyében

A vaol.hu információi szerint hatalmas erdőtűz ütött ki ismét Győr-Moson-Sopron határától nem messze, Csönge térségében.

Kisalföld.hu

Fotó: Cseh Gábor

Hirtelen feltámadt és erősen fúj a szél Csöngénél, emiatt a csütörtök óta tomboló erdőtűz erőre kapott, és most olyan területeket is veszélyeztet, ami eddig érintetlen volt – írta a Vaol.hu.

Az erős szél miatt elhúzódnak a munkálatok Csönge külterületén. A Vönöck és Kenyeri közötti területen még csütörtök este csaptak fel a lángok, jelenleg a tűzzel érintett terület nagysága eléri a négyszáz hektárt. A bozótos területről egy fenyőerdőre is átterjedt. Jelenleg négy vármegye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltója dolgozik azon, hogy a lánggal égést megakadályozzák - tájékoztatott a Katasztrófavédelem.

A Honvédelmi Minisztériumban megerősítették, egy helikopter is érkezik várhatóan szombaton 19:00 környékén Csönge és Kenyeri térségébe, ami az oltási munkálatokban fog részt venni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában