Tűz

2024.09.09. 18:45

A Dzsungelország kertészeti áruda teteje gyulladt ki Mosonmagyaróváron - Nyilatkozott lapunknak a tulajdonos + Fotók

Az ezer négyzetméteres csarnok tetőszerkezete teljes terjedelmében égett

Mészely Réka

Több egység is dolgozik annál a tűzesetnél, melyhez hétfőn délután nem sokkal 4 óra előtt riasztották a katasztrófavédelmet. Elsőként a Győr-Moson-Sopron vármegyei műveletirányítás mosonmagyaróvári, lébényi, csornai egységei érkeztek a helyszínre, s az oltást két vízsugárral kezdték meg a mosonmagyaróvári Kőris utcában lévő csarnokban. 

Nem sokkal ez után a győri és pannonhalmi tűzoltókat is riasztották a tűzhöz. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával több vízsugárral és létrasugárral oltják a napelemes rendszert is tartalmazó tetőt, illetve külön vízsugarakkal védik a szomszédos épületeket. A lángok nem terjedtek át az épületen belülre, azonban a csarnok megtelt füsttel, ezért megkezdődött az átszellőztetés is.

A lángok a Dzsungelország kertészeti árudában csaptak fel. A kft. tulajdonosát telefonon értük utol:

– Épp Olaszországba mentem áruért, de indulunk is haza. Elsődleges információim szerint a napelemeknél keletkezhetett a tűz, de annak pontos okát még vizsgálják. A lényeg, hogy senki nem sérült meg – hangsúlyozta érdeklődésünkre Lobitz Ákos, a Dzsungelország tulajdonosa, aki azt is megerősítette, hogy rendelkeznek biztosítással. 

A csarnok a kertészeti áruda volt, illetve kávézót is kialakítottak itt. Egyelőre még nem tudni, mekkora kár keletkezett.

Frissítve:

Este 10 órakor még mindig küzdenek a lángokkal

Este tíz óra után érkezett a hír, hogy a tűzoltók eltávolítottak körülbelül hatvan napelemet, így tudtak hozzáférni az alattuk lévő tetőszerkezethez, amelyet átvizsgálnak. Az oltás két vízsugárral zajlik.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában