Baleset

2024.07.16. 08:51

Vonat és autó ütközött - Frissítve: Újraindult a vonatforgalom Répcelak és Beled között

Cs. Kovács Attila

Forrás: Répcelaki Önkormányzati Tűzoltóság / Facebook

Frissítés: Répcelak és Beled között újraindult a vonatforgalom, már nem kell pótlóbusszal utazni. A Budapest-Győr–Szombathely viszonylaton közlekedő InterCityk esetében sincsenek korlátozások. A menetrendszerű vonatközlekedés fokozatosan, délelőtt helyreáll - közölte a Mávinform.

Korábban írtuk:

Vonat és személyautó ütközött össze a Vas vármegyei Csánigon, a vármegyénkkel délen határos településen. A Beledhez és Dénesfához közeli községben a Fő utcai vasúti átjáróban történt a baleset. A répcelaki önkormányzati tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik áramtalanították a gépkocsit. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták - közölte a katasztrófavédelem.

 

A Mávinform tájékoztatása szerint A GYSEV vonalán, a Szombathelyről – Győrön át – Budapest-Kelenföld állomásra 7:10-kor elindult Savaria InterCityvel (IC 927) ütközött egy személyautó Csánig közelében. A helyszínelés ideje alatt – várhatóan 10-11 óráig – a GYSEV szakaszán, Répcelak és Beled között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A baleset következtében a Budapest-Győr–Szombathely viszonylaton közlekedő InterCityk esetében hosszabb eljutási időkre kell számítani.

A balesetben érintett Savaria IC (IC 927) utasait a Katasztrófavédelem munkatársai segítségével szállítják át pótlóbuszra, amely Győrig szállítja az utasokat. Onnan alkalmas vonattal utazhatnak tovább Budapest felé.

A Keleti pályaudvarról Szombathelyre tartó, Győrből 7:39-kor továbbindult Savaria InterCity (IC 922) utasait Csorna és Szombathely között szállítja pótlóbusz.

A Budapest-Kelenföldről 10:29-kor induló Savaria InterCity (IC 924) szerelvénye helyett Győrig FLIRT motorvonat közlekedik. Győrben át kell szállni az InterCity-szerelvényre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában