Lebukott

2024.07.25. 13:58

Meghosszabbították a letartóztatását Komárom-Esztergomban - 270 milliónyi adózatlan cigarettával kereskedett hazánkban a szír férfi

Pénzmosás miatt emelt vádat korábban a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség az ellen a szír állampolgárságú, budapesti tartózkodási helyű férfi ellen, aki illegális cigarettát szállított letartóztatásának három hónappal történő meghosszabbítását. Letartóztatását ismét meghosszabbították.

Kisalföld.hu

A vád szerint a férfi sokaknak értékesített különböző márkájú, jövedéki adózás alól elvont, költségvetési csalásból származó, magyar zárjegy nélküli cigarettát, melyek kiskereskedelmi forgalmi ára csaknem 270 millió forint.

A NAV nyomozó hatósága kutatást tartott egy polgárdi férfi lakóhelyén és személygépkocsijában, ahol jelen volt az elkövető is. A kutatás során a nyomozó hatóság közel 4.000 doboz különböző márkájú illegális cigarettát foglalt le. A polgárdi férfi a letartóztatott szírtől vásárolta ezeket. A cigaretták ellenértékének egy részét a vádlott az előállításakor alsónadrágjába rejtette, melyet csupán a rendőrségi fogdán vettek észre a ruházat átvizsgáláskor.

A férfi letartóztatását az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság tavaly október 27-én rendelte el. Ezt hosszabbították most meg idén október 27-ig a szökés, bűnismétlés veszélye miatt, valamint a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében.

A végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető és védője fellebbezést jelentett be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában