Pénzbírságot kapott

2024.07.24. 10:11

Elítélték a tolvajt - Sokba került az áruházi lopási kísérlet Esztergomban

Lopás miatt emelt vádat korábban a Esztergomi Járási Ügyészség. A vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság ítéletet hirdetett azzal a férfival szemben, aki az esztergomi áruházban csípőfogóval vágta le az áruvédelmi eszközt.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint az elkövető tavaly július 29-én az esztergomi áruházban a nála lévő bevásárlókosárba bepakolt 10 darab dobozos sört, 4 üveg whiskey-t, egy teát, 2 üveg vodkát, egy parfümöt, majd azokkal a próbafülkébe ment. A nála lévő csípőfogóval a szeszes italokról eltávolította az áruvédelmi eszközöket. Ezt követően az alkoholokat és a parfümöt a hátizsákjába tette, majd az önkiszolgáló kasszán át fizetés nélkül távozott. Azt hitte megúszhatja, de a biztonsági szolgálat a helyszínen tetten érte.

A lopás elkövetési értéke 67.259 forint, amely megtérült, mert az áruház visszavette az eltulajdonított termékeket.

Az ügyészség indítványára a bíróság a férfival szemben 375.000 forint pénzbüntetést szabott ki. A büntetővégzés jogerős, az ügyész is tudomásul vette.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában