Végre jó hírek!

2024.09.17. 06:56

Kedden már nem kell érdemi esőzéstől tartani Győr-Moson-Sopronban

Kisalföld.hu

Forrás: Schutterstock

Fotó: Gorgev

Kedden a ködfoltok feloszlása után változóan felhős időre számíthatunk, és már csak néhol fordul elő zápor. 20 fok köré melegszik a levegő. Élénk lesz az ÉK-i szél - írja a koponyeg.hu.

 

Sem Magyarországon, sem a Duna vízgyűjtőin nem várható érdemi csapadék területi átlagban a következő öt-hét napban - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán hétfőn.


Azt írták, kedd hajnalra a legtöbb helyen eláll az eső, és keddtől kezdődően a Kárpát-medence az északi anticiklon déli peremére kerül, így a folytatásban alapvetően száraz légtömeg érkezik az ország fölé.

"Emiatt sem Magyarországon, sem a Duna vízgyűjtőin nem várható érdemi csapadék területi átlagban a következő öt-hét napban" - tették hozzá.

Megjegyezték: Magyarországon kedden főként északkeleten, szerdán pedig inkább az ország délnyugati felén alakulhatnak ki nem nagy számban záporok, de csütörtöktől kezdve csapadékmentes idő várható több napon keresztül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában