Időjárás

2024.09.16. 06:55

Erős széllökések és eső várható hétfőn is Győr-Moson-Sopronban

Kisalföld.hu

Forrás: Schutterstock

Fotó: Rainer Fuhrmann

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, sok helyen esővel és záporral, helyenként jelentős mennyiségű csapadék is előfordulhat. A Dunántúlon az északnyugati, északi szelet sok helyen erős, néhol viharos lökések kísérhetik, míg keleten a délkeleti, keleti szél élénkülhet meg. A hajnali 6-12 fokos hőmérséklet délutánra 13-18 fok közé emelkedik - írja a koponyeg.hu.

Forrás: koponyeg.hu

A HungaroMet Nonprofit Zrt. jelenti:

Hazánk időjárását még hétfőn is a felettünk örvénylő ciklon határozza meg, így továbbra is sokfelé várható csapadék, majd keddtől szárazabb és enyhébb léghullámok érkeznek térségünkbe.

Hétfőn nagyobb területen eshet jelentősebb mennyiségű csapadék, a legnagyobb mennyiséget a délnyugati országrészben mérhetik. Hétfőn délutántól délkelet, kelet felől elkezd szakadozni a felhőzet, és arrafelé egyre kevesebb helyen valószínű csapadék.

Hétfő délutánig az Észak-Dunántúlon többfelé lehetnek erős, főként Sopron térségében és a Bakonyban még viharos széllökések, majd mérséklődik az északnyugati szél. Másutt legfeljebb időnként élénkül meg a légmozgás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában