Női Vállalkozói Kiválóság

9 órája

Az EY Év Üzletembere Díj - Különdíjjal ismerték el a Tutti Kft. ügyvezetőjét, Prohászka Andreát

Az EY Az Év Üzletembere Díj Magyarországon már két évtizede ismeri el azokat a kiemelkedő teljesítményt felmutató vezetőket, akik választ adnak a gazdasági kihívásokra, és innovatív megoldásaikkal az üzleti eredmények mellett aktívak a társadalmi felelősségvállalás területén is. A zsűri a fődíjak mellett öt kategóriában különdíjat adott át a kivételes hazai vállalkozóknak, köztük Prohászka Andreának, a rábapatonai Tutti Kft. ügyvezetőjének, Prohászka Andreának.

Kisalföld.hu

A független bírálóbizottság idén is kiválasztotta a három nyertest, akik közül Hegedüs Éva, a Gránit Bank Zrt. társalapítója és elnök-vezérigazgatója képviselheti Magyarországot a World Entrepreneur of the Year globális döntőjében. A nyertesek között található Balogh Ádám, a Baki Agrocentrum Kft. irányítója és Szabó Miklós, a Tranzit Csoport alapító-tulajdonosa is.

Kiemelkedő üzletemberek a női kiválóság, a vállalkozói szellemiség, a fenntarthatóság és az innováció területén  

„Napjainkban jelentős geopolitikai bizonytalanságokkal és gazdasági kihívásokkal kell szembenéznünk. Ilyen körülmények között a vállalkozói szellemiség szerepe és annak támogatása közös, elemi érdek. Ezért is fontos, hogy idén több területen mutathatunk be olyan inspiráló vállalkozókat, akik bebizonyították, hogy képesek előre mozdítani a kritikus társadalmi és gazdasági ügyek megoldását. Tiszta szívből gratulálok minden díjazottnak” – hangsúlyozta Vékási Tamás.

A Női Vállalkozói Kiválóság különdíjat Prohászka Andrea, a Tutti Kft. ügyvezetője érdemelte ki. 

Vezetése alatt a kreativitás és az innováció került a vállalat működésének középpontjába. Legfőbb sikere a kutató-fejlesztő munkában, az új ötletek megvalósításában rejlik. Kiemelt figyelmet fordít innovatív, élettanilag is korszerű élelmiszeripari termékek receptúrájának megalkotására, továbbfejlesztésére. Ennek köszönhetően a hagyományos por alapú élelmiszerek mellett a társaság sikeresen belépett a funkcionális élelmiszerek és táplálékkiegészítők piacára. Andrea kiemelt figyelmet fordít a nők munkahelyi visszatérésére és a családbarát környezetet megteremtésére.

  • A Demján Sándor emlékére létrehozott EY Vállalkozói Szellemiségért különdíjat Fülöp Gábor és Fülöp Gáborné, az Agrosprint Zrt. alapítói kapták.
  • Az EY Fenntarthatóságért különdíjat Kovács Károly, a Pureco Ltd. alapítója és ügyvezetője nyerte el.
  • Az EY Innovátor különdíjat Szabóné Benyeda Zsófia, a Prophyl Kft. ügyvezetőjének ítélte a zsűri a vállalat élén végzett úttörő munkájáért és az állategészségügyben végrehajtott újító megoldásaiért.
  • Az EY Példakép különdíjat Szabó Miklósnak, a Tranzit Csoport alapító-tulajdonosának ítélték oda a bírák
FÜLÖP Gábor; ÁCS Károly
Az EY Az Év Üzletembere díjátadó gálaestje Budapesten.  Kovács Károly, a Pureco Kft. alapítója, Szabóné dr. Benyeda Zsófia, a Prophyl Kft. ügyvezetője, Prohászka Andrea, a Tutti Élelmiszeripari Kft. ügyvezetője, Fülöp Gábor és Fülöp Gáborné, az Agrosprint Zrt. ügyvezetői (b-j) különdíjjal kitüntetettek az EY Az Év Üzletembere díjátadó gálaestjén a Pesti Vigadóban 2024. október 16-án. 
Fotó: Lakatos Péter / Forrás: MTI

Független bírálóbizottság választotta a nyerteseket

A korábbi évekhez hasonlóan a beérkező pályázatokat elismert döntéshozókból álló független bírálóbizottság értékeli. A zsűri elnöke Lévai Bálint, a BioTechUSA-cégcsoport vezérigazgatója és társtulajdonosa – az előző EY Az Év Üzletembere cím birtokosa. Tagjai dr. Fábián Ágnes, a Henkel ügyvezető igazgatója, Hegedűs István, a BorsodChem pénzügyi vezetője, Istenesné Solti Andrea, a Shell Hungary igazgatóságának elnöke, Krisán László, a KAVOSZ vezérigazgatója, Ratatics Péter, a MOL-csoport Fogyasztói Szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója, valamint Varga Mihály, a KÉSZ Csoport alapítója.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában