Grand Opening Gála

2 órája

Megújult, megtelt élettel az ETO Park Győrben - fotók, videó

Óriási bulival és színes programokkal várta a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont pénteken. A nagyszabású fejlesztést az ETO Park tulajdonosa, üzemeltetője és bérlői egy látványos eseménysorozattal ünnepelték meg, amelyen a város és a környező települések lakói is részt vehettek. Az est hangulatát olyan sztárok garantálták, mint a Halott Pénz, a VALMAR, Gönczi Gábor és a Smile Rock Cirkusz, míg az est házigazdái Stohl András és Lékai-Kiss Ramóna voltak.

Kisalföld.hu

A programok minden korosztálynak szóltak, a gyerekeknek például az Alma együttes, de voltak néptánccsoportok, bűvészek és ugrálóvárak is. Estére megtelt az ETO Park beltere és az egész parkoló rajongókkal, közben hivatalosan is átvágták a szalagot az emeleten. A szellemhotelként ismert épület, új, modern környezete megtelt élettel. A szolgáltató és élményközpont megnyitója mellett egy különleges, magángyűjtemény kincseit rejtő galéria szélesre tárta kapuit az érdeklődők előtt. Paár Attila tulajdonos ügyvezető 60 műkincsét állították ki, mely Cziráki Lajos Munkácsy-díjas festő, grafikus munkái. Az ünnepségen a művész özvegye és családtagjai is részt vettek.

Simon Csaba a WHB Facility Management Kft. ügyvezetője nyitotta meg az épületavató beszédek sorát. Beszélt az előzményekről és kihívásokkal teli felújításról, amit néhány éve kezdtek el. - A fejlődés az Aldi megérkezésével kezdődött, majd szépen lassan bővülni tudtunk újabb bérlőkkel, szolgáltatásokkal, így komplexen minden megtalálható az ETO Parkban az ügyintézéstől, a patikákon át, a gyógyászaton keresztül a különböző ruházati üzletekig - mondta.

Paár Attila a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. tulajdonos-ügyvezetője meghatottan beszélt az újabb mérföldkőről, két éve vásárolta meg az intézményt és ismét értéket teremtett csapatával. - Az a küldetéstudat lebegett a szemem előtt, hogy győri gyökerekkel rendelkező, helyi lokálpatriótaként és Győr díszpolgáraként nem szabad veszni hagynom, ezt a kiemelt, rendkívüli adottságokkal rendelkező épületegyüttest. Komoly és szakszerű felújítást végeztünk, a létesítmény külső környezetén, homlokzatán és belsejében is megújult. Egy cél vezérelt: töltsük meg élettel, és alkossunk maradandót. Büszkén mondhatom, hogy tényleg sikerült - fogalmazott Paár Attila.

Fotó: Csapó Balázs

Dr. Dézsi Csaba András polgármester szerint városvezetőként akkor lehet boldog, ha a városban élők is azok. - Fontos, hogy minden területét fejlesszük a városnak. Amihez a WHB nyúl, ott pozitív változás megy végbe, akár lakóparkot, kórházat, vagy most bevásárlóközpontot épít. A minőséget képviselik. A gyárvárosiak már régóta várták a fejlesztést, az egyik szégyenfoltja volt városrésznek az ETO Park. Most viszont már büszkék lehetünk rá - fejtette ki a leköszönő polgármester.

Bejelentette, hogy hamarosan a Paár Art Gallery mellett egy másik kiállítást is megnyitnak hamarosan, ami az ETO családot mutatja be.

Kara Ákos országgyűlési képviselő számos térségbeli fejlesztésről beszélt, illetve kitért az árvízvédekezésre is, valamint a Véneki zsilipre, mely nélkül most sokan veszélyben érezhetnék magukat. - Ezer szállal kötődöm gyárvároshoz, így tudom, hogy sok itt élő várta, hogy ismét pezsgő élet lehessen, valamint megújult és modern szolgáltatóközpontot kapnak - tette hozzá.

Fotó: Csapó Balázs

- Új fejezet vette kezdetét - fogalmazott Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, aki szerint nagy öröm, hogy az ETO Parknak olyan új tulajdonosa lett, aki kézbe vette az épület sorsát és értéket, teremtett. - Hasznos a győrieknek, hiszen kiszolgálja őket a mindennapokban, ugyanakkor minőségi szolgáltatásainak köszönhetően a külföldieket is vonzza. Valamint 2000 férőhelyes parkolóval is rendelkezik - mondta.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően az épületet Sárai-Szabó Kelemen OSB perjel szentelte meg, majd L. Simon László író, a Magyar Művészeti Akadémia tagja nyitotta meg az egyedi galériát.

Fotó: Csapó Balázs

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában