Ünnepélyesen köszöntötték őket

2024.05.29. 18:19

Szakmájuk legjobbjai - 31 fiatal tért vissza éremmel a Szakma Sztár Fesztiválról Győr-Moson-Sopronba - fotókon a díjazottak

A főváros után a második legtöbb éremmel a Győr-Moson-Sopron vármegyei diákok tértek haza a Szakma Sztár Fesztiválról. 45 szakmában méretették meg magukat a tanulók, amiből 43-ban egészen a döntőig meneteltek a versenyzők. Közülük 31 fiatalnak sikerült éremre váltania indulását. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarában is elismerték a fiatalokat és felkészítőiket. Sőt az év duális képzőhelyeit is kihirdették.

Dániel Viktória

A döntős fiatalokat szerdán a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarában is köszöntötték. Örömben, mosolyban nem volt hiány a győri díjátadón. Fotók: Molcsányi Máté

  • A szakmát tanuló fiatalok legnagyobb és legszínvonalasabb hazai versenyi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt és az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel.
  • A döntőbe minden területen csak néhány fiatal juthat, így a legjobbaknak tényleg ismerniük kell a szakmájuk minden csínját-bínját, ugyanis a versenyen döntő szerepe van a gyakorlati feladatoknak.
  • A Győr-Moson-Sopron vármegyei intézmények tanulói évek óta kiváló eredményekkel térnek haza az országos döntőről. Idén 31 érmet szereztek a diákok.

– Budapest 39 érmet hozott el, Győr-Moson-Sopron pedig 31-et, ami tekintettel a két vármegye lakosság számbeli különbségeit kimagasló eredmény. Az évről évre ismétlődő kiváló szereplés köszönhető a magas színvonalú iskoláknak és duális képzőhelyeknek és természetesen a tanulóknak, akik az átadott tudást a magukévá teszik – mondta el köszöntőjében Pintér Péntek Imre Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A térség fiataljai 45 szakmában indultak a versenyeken, többek közt ács, szakács, öntvénykészítő, szoftverfejlesztő és tesztelő és kiadványszerkesztő technikus.

– Az országos tendenciákhoz hasonlóan vármegyénkben is egyre népszerűbb a szakma tanulás, kivált kép a technikumi képzések–mondta el Gede Eszter a Győri Szakképzési Centrum kancellárja, aki Hartyándiné Frey Aranka főigazgatóval együtt szintén részt vett a rendezvényen.

– A diákok és a szülők is látják, hogy a szakirányú továbbtanulás inkább előny sem mint hátrány az életben. Ennek köszönhetően egyre több motivált fiatal, akik aztán a most is látható szép eredményeket érik el. Jól látható, hogy a munkaerő piacon népszerű műszaki és építőipar szakmák mellett a szolgáltató ipari képzések tanulói is kimagasló szakmai tudásról tesznek tanúbizonyságot.

A fiatalok mellett az őket felkészítő oktatókat és a szakmai fejlődésüket támogató duális képzőhelyeket is elismerték a rendezvényen. Átadták az év duális képzőhelye címeket is. Kis-és mikrovállalkozások kategóriában a győri Új Zöldfa Kft.-t választották a legjobbnak, a nagyvállalkozások közül pedig a veszkényi Met-Na Kft. vehette át az elismerést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában