Elismerés

2023.11.17. 17:54

Év Homlokzata 2023 - Díjnyertes a győri ház

A szakma jeles képviselőinek meghívása mellett jelentették be november 16-án, az Év Homlokzata 2023 pályázat nyerteseit. A díjátadó során a zsűri öt kategóriában hirdette ki a pályázatonként egymillió forint díjazásban részesülő nyerteseket és az oklevéllel elismert különdíjasokat. A Győr-Moson-Sopron vármegyei pályázatok közül került ki az egyik különdíjas a díjátadón.

Kisalföld.hu

Különdíjat nyert a győri Éger Projekt 2 társasház.

A Baumit idén tizenegyedik alkalommal írta ki az Év Homlokzata pályázatot családi ház, társasház, középület, energetikai felújítás, valamint műemlék kategóriában. A kiemelkedően színvonalas pályaműveket november 16-án, a verseny lezárását követő díjátadó keretein belül ismerték el.  

A Baumit ügyvezető igazgatói különdíj nyertese, valamint az egyes kategóriák legjobbjai egyenként egymillió forint díjazásban részesültek, a kategóriák további különdíjasait pedig oklevéllel jutalmazták. A zsűri az 5 kategórianyertesen túl, 12 Baumit különdíjat is kiosztott, valamint sor került a Baumit ügyvezető igazgatói különdíjasának és az online közönségszavazás győztesének kihirdetésére is.

A Győr-Moson-Sopron vármegyéből érkező pályázatok egyike is elismerést szerzett a rangos megmérettetésen: társasház kategóriában különdíjat érdemelt a győri Éger Projekt 2 társasház. Az épület Horváth Sándor (Horváth S. Építész Stúdió Kft.) tervei alapján a Gádor Stílusépítő Kft. kivitelezésében valósult meg.

Forrás: Baumit

Hazánk egyik legrangosabb és legmagasabb díjazású építészeti megmérettetésére összesen 142 pályázat érkezett: családi ház kategóriában 35, társasházban 19, középületben 26, energetikai felújításban 42 és műemlék kategóriában 20, melyek mindegyikében az építészek és kivitelezők az új, vagy felújított homlokzat kialakításához Baumit termékeket használtak. 

 A díjazott épületek részletes bemutatása, a különdíjasok és az összes nevezés az evhomlokzata.hu oldalon tekinthető meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában