Hasznos tanácsok

2023.08.08. 19:35

Helyben segít a Győri Ipartestület - Tizenkilenc helyszínen 41 település vállalkozóinak tartanak tájékoztatást

Tizenkilenc helyszínen 41 település vállalkozóinak tart tájékoztatást a Győri Ipartestület. A lehetőségekről az érintettek a helységek honlapjain és közösségi oldalain tájékozódhatnak.

Barki Andrea

Pillanatkép a Győri Ipartestület tavalyi évzárójáról. Fotó: Kisalföld-archívum

  • – Az a célunk, hogy segítsük a vállalkozók munkáját, minél többen ismerjék meg szolgáltatásainkat, és csatlakozzanak a Győri Ipartestülethez. Olyan operatív segítséget tudunk nyújtani, hogy a vállalkozások a jogszabályi követelményeknek is eleget tudjanak tenni és kedvezményekben is részesüljenek – emelte ki Hancz István titkár.
  • A Győri Ipartestület tagjai havi 500 forintért vállalkozói felelősség- és baleset-biztosításra jogosultak. Ezenkívül balesetbiztosítási védelemben is részesülnek.

– A Győri Ipartestület tagjai havi 500 forintért vállalkozói felelősség- és baleset-biztosításra jogosultak. Akik az éves biztosítási díj megfizetésével önkéntesen csatlakoztak az ipartestület biztosítási programjához, károkozásonként legfeljebb egymillió forint erejéig biztosítási védelemben részesülnek az általuk vagy vállalkozásuk által szerződéses partnereiknek, vevőiknek, vásárlóiknak, ügyfeleiknek okozott kárért – részletezte a vállalkozók számára elérhető kedvezményeket Hancz István, a Győri Ipartestület titkára.

– Mindezeken túl 500 ezer forint erejéig baleset-biztosítási védelemben is részesülnek. Ezenkívül olyan egyedülálló biztosítási módozatokat tudunk kínálni a KÖBÉ-vel, ahol a díjakba be vannak építve az ipartestületi tagok kedvezményei. Az adatvédelmi szabályzat 2018. május 25-től kötelező mindenki részére, akik természetes személyek adatait kezelik, mint például név, telefon, lakcím és egyebek. Kedvezményesen elkészítjük a szükséges szabályzatot, amit már háromszáz tagunknak megtettünk – mondta Hancz István titkár.

Az ipartestület a szépségipari szolgáltatók részére a Népegészségügyi Hivatallal közösen kidolgozott egy információs anyagot, amelyben összegyűjtötték, hogy a helyszíni ellenőrzéseken milyen dokumentumokat kérnek, milyen elvárásoknak kell megfelelniük. Például vásárlók könyve, nyitvatartás feltüntetése, cégtábla, panasztájékoztató. Ezeknek az elkészítésében is segítséget tudnak adni.

A szépségipari továbbképzéseik sokkal hatékonyabbak, ha több vállalkozó vesz részt rajtuk, fejlesztik a tudásukat és még jobb szolgáltatást tudnak nyújtani a vendégeiknek.

– A községek vezetői nagyon pozitívan álltak hozzá, hogy a településeken tartunk tájékoztatókat. Helyszínt biztosítottak, valamint a helyi közösségi, illetve önkormányzati weblapokon is folyamatosan felhívják a vállalkozók figyelmét a lehetőségre. Személyes találkozót először az abdai és börcsi vállalkozókkal szeptember 11-én fél hatkor Abdán, a polgármesteri hivatalban, majd az öttevényi és kunszigeti vállalkozókkal hét órakor Öttevényen, a művelődési házban tartanak.

A dunaszegiek és dunaszentpáliak szeptember 12-én fél hatkor a dunaszegi kultúrházban, a győrújbarátiak szeptember 13-án a helyi polgármesteri hivatalban, a nagybajcsi és kisbajcsi vállalkozók szeptember 14-én fél hatkor a nagybajcsi polgármesteri hivatalban, a vámosszabadiak pedig szintén szeptember 14-én hét órakor a faluházban kapnak részletes tájékoztatást a lehetőségekről, majd azt követően további találkozókra kerül sor.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában