2023.02.13. 10:06
Az év főzdéje lett a hegykői 1 Csepp
Arany minősített és kategóriagyőztes pálinkákkal tért haza Debrecenből, a közelmúltban megrendezett Quintessence Pálinka- és Párlatversenyről a hegykői 1 Csepp Pálinka. A Legjobb Kereskedelmi Főzde címet is kiérdemelték.
Dömötör Zsolt tulajdonos több évjárattal nevezett.
Fotó: Szalay Károly
Arany minősített és kategóriagyőztes pálinkákkal tért haza Debrecenből, a közelmúltban megrendezett Quintessence Pálinka- és Párlatversenyről a hegykői 1 Csepp Pálinka. A Legjobb Kereskedelmi Főzde címet is kiérdemelték.
A Quintessence Pálinka- és Párlatversenyen bér- és magánfőzők is indulhatnak, idén több mint 1700 pálinkát és párlattot neveztek.
– Az első évünket leszámítva minden évben indulunk a Quintessence versenyen, és egyszer már kiérdemeltük Az Év Kereskedelmi Főzdéje címet – mondta Dömötör Zsolt, az 1 Csepp Pálinka egyik tulajdonosa. – Most 45 pálinkát küldtünk be, amelyek között voltak sörpárlatok is. Több évjárattal szoktunk nevezni, hiszen nem keverjük azokat a kereskedelemben, merthogy adott esetben évente más fajtákkal dolgozunk, de ha ugyanazzal az ültetvényről származik a gyümölcs, az sem lesz megegyező az előző évivel.
Az 1 Csepp Pálinka a versenyen 12 aranyérmet zsebelt be, amelyből 10 Champion-díjas lett. Az Irsai Olivér törköly, a 2017-es Hegykői törköly, a Kékfrankos szőlő, a Hegykői alma, a Birs Aurum, a Sárgabarack Aurum, a Kökény, az Irsai Olivér szőlő–Vilmoskörte, a Tihanyi levendulás sörpárlat és a Golden Cascara pálinkák, illetve párlat a győztesek.
Fotó: Szalay Károly