Két keréken

2 órája

Érdemes nyeregbe pattanni - Szombaton kerékpáros és rolleres felvonulást tartanak Győrben

Mutatjuk a programot.

Kisalföld.hu

Pillanatkép a tavalyi győri kerékpáros és rolleres felvonulásról. Fotó: Kisalföld-archívum

A győri önkormányzat október 3 és 5 között negyedik alkalommal rendezi meg a Győri Klíma EXPO-t. Az Olimpiai Sportparkban tartott öko-tematikus kiállítás fontos, látványos eseménye lesz a Zöld Futás, illetve az azt felvezető Kerékpáros és Rolleres Felvonulás. A szervezők már várják a jelentkezőket, a városuk környezetéért tenni akarókat.

Kerékpáros és Rolleres Felvonulás a Győr zöldebb jövőjéért

A Klíma Expohoz céljaihoz, szellemiségéhez kapcsolódóan, a október 5-én a győri Olimpiai Sportparktól várhatóan 10 óra 45 perckor fog elrajtolni a Kerékpáros és Rolleres Felvonulás. A győri, Győr környéki hobbibringások rendőri biztosítás mellett, lezárt útvonalon hét kilométert tesznek meg a belvárosban, demonstrálva a helyi kerékpáros társadalom összetartozását, környezettudatosságát.

Gyülekező és beszélgetés reggel 10 órától a helyszínen. Az előzetesen regisztrálók itt vehetik át ajándék pólóikat. Az indulás előtt mindenkinek módjában lesz megtekinteni a Klíma Expo különleges kiállítását.    

Csatlakozz Te is Győr legnépesebb kerékpáros közösségéhez

A IV. Győri klímaexpó keretein belül a győri kétkerekesek ismét megmutatják, mennyien bringáznak és rollereznek a városban. A kerékpározás és elekro mobilitás környezetvédelmi szempontból is fontos tényező.

A Szent István úton végig tekerve a városháza elé érve most sem marad el a kerékpáremelés, ezzel is felhívva a többi közlekedő figyelmét a kerékpáros közösség erejére, a városi közúti közlekedés fontos résztvevőire.

Figyeljetek jobban ránk!

- A Győri Klíma Expo nekünk, kerékpárosoknak is évről évre fontos esemény - mondta Tömböly Tamás a Magyar Kerékpárosklub Győri Szervezete vezetője, a Hobbikerékpárosok Országos Klubjának elnöke, a felvonulás főszervezője. – A kerékpározás, mint a közlekedés leginkább környezetbarát formája segít felhívni mindannyiunk figyelmét a környezetvédelemre, a környezettudatos életmódra.  Felvonulásunk egyre népszerűbb a győri hobbi kerékpárosok körében, ami azt mutatja, hogy városunkban nagyon is átérzik megmozdulásunk lényegét. Felvonulásunkkal ezúttal is szeretnénk fókuszba álltani a munkába, iskolába tekerőket, rollerezőket, rájuk irányítani nemcsak a közlekedők, de a döntéshozók figyelmét is.

Bringás vagy? Regisztálj MOST!

A Kerékpáros és Rolleres Felvonulásra még lehet regisztrálni, sietni azonban nem árt, mivel az első 300 jelentkező ajándék eseménypólót kap ajándékba.

A felvonulásra itt lehet regisztrálni:

https://forms.gle/6r8bpBaGQT7hYoTKA

Figyelem! A Kerékpáros és Rolleres Felvonulás a Győri Zöld Futás felvezetője. A szervezők kérik azokat a bringásokat, rollereseket, akik kedvet, erőt érzenek egy kis kocogáshoz, azok ezen a programon is vegyenek részt.  

További részletek a Klíma Expo honlapján.

https://gyor.hu/iv-gyori-klima-expo/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában