Kiemelkedő eredmény

2024.09.08. 07:41

Tizenegy és fél óra palacsinta sütés - Új rekord született Nyúlon több mint egy kilométer hosszú a kígyó – Fotók

„Nyúliak vagyunk megcsináljuk” ezekkel a szavakkal vette fel a telefont Buzásné Kata, amikor szombaton késő délután arról érdeklődtük, hogy áll a palacsinta rekordkísérlet. 6720 palacsinta kellett hozzá de este nyolcra a fáradhatatlan közösség új magyar rekorddal 1120 méterrel, zárta a Csili, Csoki és Csosza fesztivált.

Dániel Viktória

Fotó: Molcsányi Máté

Májusban döntötték meg először a palacsintasütés hazai rekordját a nyúliak, akkor 740 méter hosszú palacsinta kígyót sütöttek. A siker azonban csalfa szeretőnek bizonyult amikor júniusban Komáromban 1010 méterre nyúlt a palacsinta. A nyúliak azonban nem hagyták magukat szombaton 11 és fél órányi folyamatos palacsinta sütés után 1120 méterrel új rekordot állítottak fel.

- Egy maroknyi kis csapat sütötte a palacsintát és készítette a kígyót egész nap. De rengetegen maradtak kint szurkolni nekünk, este kilenc óra van és még mindig több mint ezer ember van itt velünk – mondta el Buzásné Kata. - Komárom egy jóval nagyobb város, míg mi egy pici falu vagyunk, így ember toborzásban jobb helyzetben vannak. Épp ezért úgy éreztük, hogy nem akarjuk átadni ezt a rekordot. Ráadásul egy remek közösségformáló esemény is egyben, ami megmutatja, hogy bármilyen változások is jöjjenek az itt élő emberek ugyanúgy támogatják és segítik egymást.

A hivatalos mérés után kicsivel a tömeg már el is kezdte pusztítani a frissebb palacsintákat.

A kísérő rendezvényről sem szabad azonban megfeledkezni. Három „cs”-vel vártak minden résztvevőt a Csili, csoki és csosza, azaz pálinka fesztiválon, ahol a palacsinta sütést egyéb gasztronómiai élmények is fűszerezték. Finomabb programot ki se lehetett volna találni szombatra.

Vidámságból sem volt hiány gumikacsa úszóverseny, hordóvonat és koncertek színesítették az eseményt. Sok egyéb nagyszabású program volt a térségben, amikkel nehéz volt versenyre kelni, de a szervezők azt mondták, hogy volt érdeklődés a fesztivál irányt, viszont a tervezettnél hosszabbra nyúl rekord sok energiát felemésztett. A befejezéskor viszont egy egész közösség osztozott az összefogás felhőtlen örömén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában