Több száz kerékpáros a Belvárosban

2 órája

Remekül, friss lángossal indult a nap a győri bringásoknak! - Sok-sok fotó

Volt, aki a nyeregben ülve szürcsölte az almalevet, akinek több ideje volt, a padokon ülve a reggeli napfényben fürdőzve falta a friss lángost. Ismét több száz bringás gyűlt össze a győri Bringás Reggelin.

Dániel Viktória

Nincs is ennél jobb péntek reggel: bringázás után esik igazán jól a lángos. Fotó: Molcsányi Máté

Minden nap biciklivel járok, de csak ilyenkor döbbenek rá mennyi kerékpáros van Győrben. A Bringás Reggeli országos kezdeményezés amelyet az Autómentes naphoz és az Európai Mobilitási héthez kapcsolódóan. Győrben az elmúlt évek során igazi közösségi eseménnyé nőtte ki magát az esemény, sokan csak azért kelnek korábban vagy választanak hosszabb útvonalat, hogy a többi bringással együtt költhessék el reggelijüket.

Bajnok Józsefné, András Éva, Stefanics Katalin, Szalay Jánosné is együtt lángosozott. Mint elmesélték Ménfőcsanakról tekertek be, többen fél hatkor keltek, hogy beérjenek.

– Nagyon sokat bringázunk egyénileg és csapatban is már a Balatont is többször körbe tekertük. A Magyar Kerékpáros Klub Győri Szervezetének túráin is gyakran részt veszünk. Mióta van bringás reggeli mindig eljövünk, jó együtt beszélgetni és megismerkedni a többi kerékpárossal. A finom forró lángos pedig külön öröm.

A hangulatról most Ndrew's Acustic gondoskodott. Hargitai Andrásnak és Czinkó Andrásnak annyira tetszett a győri rendezvény, hogy maguk keresték meg a szervezőket, hogy lenne e lehetőség csatlakozni a rendezvényhez.

– Magam is rendszeresen biciklizek munkába, körülbelül 20-21 kilométert emellett nagyon tetszik, hogy így népszerűsítik a bringás közlekedést. A duó Sárvárról érkezett Győrbe, így meglehetősen korán, hajnali 4 órakor indult számukra a nap.  A Dunakapu téren saját szerzeményekkel és átdolgozásokkal varázsolták el a közönséget.

Tömböly Tamás az eseményt szervező Magyar Kerékpáros Klub Győri Terület Szervezetének elnöke elmondta újabb sikeres Bringás Reggelit tudhatnak maguk mögött.

– A tavaszi esős alkalmat követően külön öröm, hogy most ilyen gyönyörű időnk van. Idén is sokan jöttek köztük sok család, az évek során igazi találkozási ponttá vált a Bringás Reggeli. A kitelepülőink mint az OTP, a Gézengúz Alapítvány vagy a Dechatlon évek óta visszatérők, csakúgy mint régi támogatónk a Pedró Pékség, valamint a Metró áruház is segít.

Tömböly Tamás hozzátette a következő komolyabb megmozdulásuk a Klíma Expo kerékpáros felvonulása lesz, ahova szintén szeretettel várnak minden bringást, október 5-én. Ezt követően pedig már készülnek a Bringás Mikulásra, amelyet a tavalyi első alkalom után idén is megszerveznek. Ezek mellett pedig szeptember második felében és októberben is folytatódnak a Tekerj a Zöldbe! Bringatúrák.

Az eseményt minden alkalommal különleges bringás teljesítmények színesítik. Idén a Bokodi SE művészkerékpárosai tértek vissza a városba, hogy elkápráztassák a reggelizőket.

– Nagyon jó kezdeményezésnek tartjuk a Bringás reggelit így mivel a szervezők újból felkértek minket örömmel jöttünk – mondta el Schön Martin egyesületvezető.

A Komárom-Esztergom vármegyei egyesület három felnőtt válogatott taggal érkezett a Dunakapu térre, akik az elmúlt hónapokban kiemelkedő nemzetközi versenyeredményeket értek el 3 világkupaversenyen vettek rész, ahonnét egy bronzérmet hoztak és a junior világbajnokságon is sikerült felállniuk a dobogó harmadik fokára.

Az egyesület nyolcéves kortól vár minden lelkes bringázni tudó fiatalt, aki kipróbálná a művészkerékpárt. Jelentkezni és bővebb információt kérni a schö[email protected] címen lehet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában