Új helyszínen Lébényben

2 órája

Öveket becsatolni! - Már izzítják a rotációskapákat a versenyre - fotók, videó

Új helyszínen versenyeznek a rotációskapa őrültek szombaton Lébényben. Kint jártunk a pályaépítéskor, egy tesztkört is mentünk. Mutatjuk mire számíthatnak az érdeklődők.

Simon Roberta

A Lébényi Rotakapa Motorsport és Szabadidő Egyesület tagjaiak egy része, akik napok óta építik, szépítik szombatra a versenypályát. Fotó Csapó Balázs

Öveket becsatolni, hiszen nem telhet el ősz Lébényi Rotakapa verseny nélkül! Idén immár 4. alkalommal csapnak össze a kapák az extrém gyorsasági és ügyességi pályán.

Már izzítják a rotakapákat a lébényi pályán, ami már rajtra készen várja a versenyzőket. Fotó: Csapó Balázs

Új helyszínen versenyeznek a kapák

Újdonság idén, maga a helyszín, amelyet sokkal kompaktabbá tettünk. Egy területen tudjuk lebonyolítani az eseményt a Szigetközi Szatyor vásárosaival és a rotációskapa őrültekkel 

- mondta el lapunknak Halász Péter, a Lébényi Rotakapa Motorsport és Szabadidő Egyesület elnöke.

A szervezőktől megtudtuk, hogy idén is negyven feletti a létszáma azoknak, akik megmérettetik magukat a járgányaikkal. Pillanatok alatt beteltek a helyek. Tavaly is szép számmal indultak hölgy versenyzők, ez idén sem lesz másként, valamint az ifjúsági kategória is képviselteti magát.

Országos mérkőzés Lébényben

- Az ország minden pontjáról érkeznek vakmerő kapa-lovagok családjukkal. Sokan visszatérő versenyzők, de minden évben érkeznek új jelentkezők. Az egyik érdekesség, hogy hibrid hajtású géppel indul egy nevező, aki már tavaly is rajtvonalhoz állt elektromos kerekeivel. Elgondolkodtunk, hogy a jövőben külön kategóriát nyitunk ezeknek a gépeknek a belsőégésű hajtások mellett. Bízunk benne, hogy ismét egy feledhetetlen őrült futamban lesz része mindenkinek - fejtette ki Halász Péter.

A Lébényi Rotakapa Motorsport és Szabadidő Egyesület csapatának idén is sok kreativitásra volt szüksége, hogy ezúttal is újdonságokkal és nehezítő elemekkel tűzdelje tele a versenypályát. A móka ezúttal sem marad el, ezt a teszten is megtapasztaltuk, ugyanis nem csak erős és gyors "versenygépekre" lesz szüksége a sofőröknek, a célzóképességüket is megdolgoztatják szombaton.

Ügyességi és gyorsasági szakaszok

- A környező versenyeken, ahol eddig jártunk, mindig volt egy-egy meglepetés szám, így többet mi sem árulhatunk el - tette hozzá az egyesület elnöke, akitől azt is megtudtuk, hogy a tagok ezúttal is számos szép eredményt szereztek az ország más pontjain rendezett mérkőzéseken.

Halász Péter egy szeméttelepről mentett kerekesszéket álmodott újra, amit Muszkli Tricikli névre kereszteltek. A neve igen sokatmondó, ugyanis ezt a gépet nem motor hajtja majd a lébényi versenypályán.

Nem csak az erő fog számítani a lébényi pályán, az ügyességre is nagy hangsúlyt kell majd fejteni. Fotó: Csapó Balázs

A rendezvényen nem csak durva hanghatások, bőgő motorok nyűgözik majd le a látogatókat, a rotakapa építők a szemnek is nyújtanak elég látnivalót évről évre. 

Aki pedig némi vásárfiát vinne haza magával, vagy megkóstolná a helyi finomságokat, színes kínálatból válogathat a Szigetközi Szatyor kézműves és kistermelői portékáiból szombat délutánig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában