Élmények

2024.09.04. 16:44

Nyári táborok után felzárkóztatják a diákokat a Mosonmagyaróvári Tanodában - fotók

A nyári vakáció idején 8-16 óra között, iskolaidőben 14-18 óra között fogadja a rászoruló diákokat a Mosonmagyaróvári Tanoda, melyet február óta már a Kopf Katalin által alapított Lehetőség Családoknak 2005 alapítvány működtet.

Mészely Réka

Fotó: Mészely Réka

Családi napot rendezett a Mosonmagyaróvári Tanoda és a Családok Átmeneti Otthona: hetvenöt gyermek és szüleik együtt töltöttek el egy napot, s a szervezők a finom falatok mellett sok szórakozásról is gondoskodtak.

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a hozzánk járó gyermekeknek élményeket nyújtsunk, amire sok esetben nincs lehetőségük a családjukban. A vakáció ideje alatt nyári napközis táborokba vártuk a tanodás gyermekeket, és támogatók jóvoltából több kiránduláson, programon is részt vettünk. Voltunk a Monster Truck Show-n, meglátogattuk a budapesti MTK akadémiát, tömegközlekedéssel utaztunk a fővárosba, sok gyermek például még metróval nem járt. Eljutottunk a Szigetköz kalandparkba, a lipóti termálfürdőbe, Károlyházán ottalvós táborba, illetve meglátogattunk a környékbeli szabadstrandokat is – sorolta Muik Eszter és Mészáros Dávid, a Mosonmagyaróvári Tanoda szakmai vezetője, akinek munkáját három pedagógus segíti.

 

Fotó: Mészely Réka

A Kopf Katalin által alapított Lehetőség Családoknak 2005 alapítvány februárban vette át a Mosonmagyaróvári Tanodát. A harminc rászoruló gyermek fele a Családok Átmeneti Otthonából érkezik.

– A felzárkóztatás mellett a tehetséggondozást is fontosnak tartjuk. A gyermekek igénylik a külön foglalkozásokat is, amikor egy pedagógus csak velük foglalkozik. Sok a magatartás zavaros fiatal, akik úgy érzik, nem kaptak elég figyelmet. A tanév során egyébként 14-18 óra között fogadjuk a gyermekeket, tanulásban, házi feladat elkészítésében segítünk, de év közben is igyekszünk számukra élményeket nyújtani, a szabadidőt hasznosan eltölteni. Ugyanakkor nevelési feladataink is vannak, háztartási praktikumokat átadni – emelték ki a Családok Átmeneti Otthonában is tevékenykedő szakmai vezetők.

A családi napon sok szabadtéri játék, kézműveskedés várta a gyermeket és családjaikat. Együtt készítették el a reggelit és ebéd is várta őket.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában