Kalandos első napok

2024.07.08. 13:05

Szamár kaland az országon keresztül - Füles megszökött

Eseménydúsan kezdődött a 400 kilométeres, országot átszelő túra Patrik és Füles párosának.

Dániel Viktória

Már az első nap rendkívül hosszú utat, közel 35 kilométert, tettek meg Balotaszállásig. A 19 éves rábaközi származású fiatal vállalásáról és  indulásról Ásotthalomról már korábban írtunk. 

Fülesnek is királyi reggelit készített a balotaszállási család, aki befogadta a párost éjszakára.
Fülesnek is királyi reggelit készített a balotaszállási család, aki befogadta a párost éjszakára. 
Forrás: Ott vagyunk már? Facebook oldal

A jól megérdemelt pihenés után neki is vágtak az újabb távnak, de Patrik nem érezte jól magát, ezért rövidebbre vették a napi távot. Így nem is érték el a kitűzött célt, de a soltvadkertiek azonnal a segítségükre siettek és hamar lett szállása és vacsorája a két utazónak. Az elmúlt néhány napban igazi vándor hírességgé vált Patrik és Füles, akiket a helyi böllér szállással és vacsorával vár érkezéskor, napközben az alpolgármesterrel kávéznak vagy épp út közben a lelkes helyiekkel ismerkednek.

A szamarak kiválóan kijönnek más állatokkal. Partik és Füles is sok új barátot szerzett az elmúlt napokban.
A szamarak kiválóan kijönnek más állatokkal. Partik és Füles is sok új barátot szerzett az elmúlt napokban. 
Forrás: Ott vagyunk már? Facebook oldal

Patrik minden írásában hangsúlyozza, mennyire lenyűgözi az emberek nyitottsága és segítőkészsége.

Az első hétvége azonban kis ijedséget is tartogatott. Szombat délelőtt, mikor a páros Pirtó felé tartott egy hangos csattanás rémítette meg fülest, aki a vezető szárat kirántva Patrik kezéből elképesztő vágtába kezdet. Közel két kilométeren keresztül rohant, Patrik pedig utána. Végül, ahogy Patrik fogalmazott „megsajnált és visszajött hozzám”.

A páros a nagy melegre való tekintettel, különösen óvatosan halad a következő napokban. Füles is nyűgös, ha nem tud legelni és Patriknak is vigyáznia kell, hiszen vasárnapig harmadfokú hőségriasztás van érvényben az egész országban.

A páros hétfőn reggel indult Kiskőrös felé, ha minden a tervek szerint halad, akkor a következő napikban érik el Akasztót, Dunatetétlent, Kissoltot és Soltot.

Patrik és Füles útját napról-napra követhetik az Ott vagyunk már? Facebook oldalon, valamint videós beszámolókat is láthatnak a páros youtube csatornáján

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában