Csallóközig tekertek

2024.07.07. 16:52

Kerékpáros szomszédolás természeti csodákkal - Határon túl folytatódott a „Tekerj a Zöldbe!” túrasorozat

Szombaton a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében, az „Aktív Magyarország” program támogatásával a győri hobbikerékpárosok egy kis vízközeli barangolást követően a Csallóköz felé vették az irányt. A „Tekerj a Zöldbe!” túrasorozat részeként a határon át is kerékpároztak a hobbibringások Tömböly Tamás, a Hobbikerékpárosok Országos Klubja elnöke vezetésével.

Kisalföld.hu

A csavarGO-k - közlekedésrendészeti és egészségügyi szakemberek segítségével – a csoportos kerékpározás alkalmával bemutatták a határon túli biztonságos kerékpáros közlekedés fő szabályait.

A bicajosok szombaton reggel 8.45 és 9 óra között találkoztak a győri Dunakapu téren. Innen Gönyű felé haladva Vének, Kisbajcs, Nagybajcs és Vámosszabadi útvonalon haladva közelítették meg a szomszédos Csallóközben Medve települést. A cél minden túra alkalmával a biztonságos kerékpározás, környezetvédelem és az egészséges életmód.

Kisebb csapat indult határon túli bringatúrára. Fotó: Tömböly Tamás

A Csallóköz Natúrpark jóvoltából a bringások 11 órától részt vehettek a Medve, Szap, Kulcsod kulturális és természeti értékeinek felfedezésében. A csavarGO-k - közlekedésrendészeti és egészségügyi szakemberek segítségével – a csoportos kerékpározás alkalmával megismerhették a határon túli biztonságos kerékpáros közlekedés fő szabályait. A rendezvényen egészségügyi szűréseken, méréseken vehettek részt a vállalkozó kedvű kerékpárosok. Majd következett az ebéd ami, nem más volt, mint vadgulyás, sör és fagylalt.

A finom ebéd jól esett a megfáradt utazóknak. Fotó: Tömböly Tamás

- A roppant színesnek ígérkező programban előkelő helyet foglalt el a helyiek által elkészített vadgulyás, amelyre a vendéglátók nagy szeretettel látták vendégül a Tekerj a Zöldbe bringatúra résztvevőit - emelte ki Tömböly Tamás túravezető.

A programban szerepelt még frissítő kiskocsmás sörözés, hűsítő fagylaltozás és hódvárszemle is. Az 50 kilométerestre tervezett túráról a csapat délután 4-5 óra körül indult vissza Győrbe.

A szlovákiai biztonságos kerékpározás szabályairól is tanultak a résztvevők. Fotó: Tömböly Tamás

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában