Mienk ez a táj

2024.06.25. 13:00

Megemlékezés a Nagy Árvízről Kisbajcson

Július 26-án a Kisbajcsi Önkormányzat „Mienk ez a táj…” címmel megemlékezést tart az 1954. Nagy Árvízről, amely az akkori falu lakóházainak 70%-t elpusztította.

Kisalföld.hu

A szőgyei töltésnél, a Gátőrház melletti rendezvénytéren 18.00 órakor kezdődő programon Kertész József vízügyi szakértő (Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság) tart felvezető előadást :  „Mienk ez a táj…” – Árvízvédelmi problémák és lehetőségek az Alsó-Szigetközben 1954-től napjainkig címmel, amelyet kerekasztal-beszélgetés követ, valamint a résztvevők megtekinthetik a korabeli filmhíradók árvízi tudósításait. A kerekasztal-beszélgetésre vízügyi szakemberek és az idősebb, a nagy árvizet gyerekként átélt korosztályt várjuk, de a fiatalabbak számára is számos érdekes – és örökké aktuális kérdés merülhet fel, hiszen nem csupán a település legmeghatározóbb természeti- és történeti identitáspontjáról van szó, amely nem csupán múlt időben, de folyamatosan szabja meg a mindennapi életet. Ez a program a XI. Szőgyei Töltésbuli (július 27.) felvezetéseként, de attól független, önálló tartalommal rendezik meg.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában