Előadásra készülnek

2024.02.01. 16:45

Népszínmű dalokkal és tánccal - Olvasópróbán jártunk a Liszt Központban Sopronban - fotók

Megkezdődtek a Soproni Petőfi Színház következő előadásának "A vén bakancsos és a fia, a huszár" című mű olvasópróbái csütörtökön a Liszt Központban.

Varga Henrietta

Megkezdődtek a "A vén bakancsos és a fia, a huszár" című mű olvasópróbái Fotó: Szalay Károly

A darab az egyik legismertebb magyar népszínmű, az 1800-as évek közepén született. A darab rendezője Eperjes Károly, aki elmondta, hogy ezt a darabot nem bohóckodva, hanem nagyon feszesen, jól kell játszani, így érti meg mindenki ennek a vidéki történetnek a humorát. Kiss József, a soproni teátrum igazgatója hozzátette, hogy ez egy rendkívül szórakoztató, szívet melengető produkció, amely az idei Szenvedély évadának egy nagyon fontos momentuma. Egy olyan történet, amely megérinti az emberek lelkét.

A Korcsmárosné szerepében Papadimitriu Athina Jászai Mari és eMERTon díjas színésznő, míg Sugár Mihály, a napóleoni háborúkban kiszolgált baka szerepében Kovács Frigyes, Jászai Mari-díjas színész látható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában