72 óra kompromisszumok nélkül

2023.10.21. 14:58

Lehullott faleveleket és szemetet szedtek a szorgos diákok Sopronban

Idén is csatlakozott a soproni fiatalság a "72 óra kompromisszum nélkül" elnevezésű országos akcióhoz, melynek keretében a Deák téren, a kórház udvarán és az Erzsébet kertben lehullott faleveleket, valamint a szemetet szedték össze.

Papp Fanni

Fotó: Soproni Gyógyközpont

A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció, amelyet a három történelmi keresztény egyház szervez. Az akció Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat.

Fotó: Soproni Gyógyközpont

A „Több vagy, ha adsz!” címmel meghirdetett szociális akció keretében a soproni Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium tanulói is csatlakoztak a rendezvényhez. Ők a soproni Deák téren, a kórház udvarán, az Erzsébet kertben lehullott faleveleket és szemetet szedték össze. A TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. felkérésére a diákok egy csoportja a Harkai lőtéren tisztították meg az erdőt.

A Soproni Gyógyközpont parkjában pedig két csoport végzett párhuzamosan önkéntes tevékenységet. A Szent István templom katolikus ifjúsági közössége a Kórházkápolna környékét tisztította meg, az Eötvös-gimnázium diákjai pedig a kórházparkban segítettek összegyűjteni a lehullott faleveleket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában