Kapuvár szeretlek!

2023.09.24. 11:06

Barbeque ünnep - Egész éjjel sült a 120 kilós malac és a marhaszegy az óriási kemencékben Kapuváron - fotók

Barbeque és sörfesztivál várta a Kapuvárra látogatókat, illetve egymást követték a városból elszármazott hírességek hétvégén a Várárok színpadán.

Vámos Annamária

Így sültek a finomabbnál finomabb húsok Kapuváron. Fotók: Vámos Annamária

Szombaton esőre, szélre és hidegre ébredtek a kapuváriak is. Azonban ez sem tántoríthatta el a kisváros lakóit attól, hogy részt vegyenek a Kapuvár szeretlek! elnevezésű rendezvényen, amit minden évben megszervez az önkormányzat. Előző este került be a 120 kilogrammos disznó a sütőbe, és az alaposan befűszerezett marhaszegyek is elfoglalták helyüket a kemencében.

Szombaton ugyanis igazi barbeque és sörfesztivál várta a Várárokba látogatókat. A művelődési házban gyerekszínpad, mese és kézműves foglalkozások szórakoztatták a kicsiket.

Az idei Kapuvár szeretlek! különlegessége, hogy a fellépők főként Kapuvárról elszármazott, hírnevet és elismerést szerzett zenészek és előadók voltak. Stipkovits Vivient a színpadon Németh Juci és férje, G. Szabó Hunor követte.

Németh Juci és férje, G. Szabó Hunor a kapuvári színpadon.

Mészáros Tamás jazzes hangzású dallamaival mozgatta meg a közönséget. Az énekes után a rapper Essemm műsorára sereglettek a rajongók a Várárokba. A neves előadók családtagjaik előtt léptek fel otthoni környezetben, illetve régi ismerősöket üdvözöltek a nézőközönség soraiban.

- Németh Juci az unokatestvérem, őt szerettük volna a leginkább meghallgatni. Magam is zeneszerető családból származom, Mészáros Tamás édesapjával énekeltem a kórusban. Kimagasló, amit Essemm elért a rapzenében. Csak gratulálni tudok elszármazott előadóinknak – mondta el Dobócziné Nagy Zsuzsanna kapuvári lakos, aki családjával érkezett a rendezvényre. Úgy gondolja, hogy egy ilyen rendezvény közösséget összekovácsoló ereje mindenképpen fontos, illetve példaértékű, hogy még mindig visszatérnek az itt felnevelkedett sztárok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában