Kihasználatlan telek volt

2022.09.08. 10:06

Parkot épít kerékpáros pihenővel és szervizponttal a győrújbaráti Rotary

Rotary Parkot avatnak szombaton egy órakor Győrújbaráton a Fő utca 51-es számmal szembeni zöld területen.

Bella Violetta

A Győrújbaráti Rotary olyan kerékpárparkolót alakít ki, amelyben lesz egy szerelőállvány, ami pumpálásra és kisebb meghibásodások kezelésére nyújt lehetőséget. Ilyen barátin még nincs.

Közös megoldás született egy nehezen hasznosítható önkormányzati telek sorsára és a Győrújbaráti Rotarynak arra a vágyára, hogy jól látható módon megjelenjen a településen. 

– Az élhetőbb földért mozgalmunkban van egy olyan program, aminek az a neve, fogadj örökbe egy parkot. Tulajdonképpen ezt tettük mi is – mondja Józsa Attila az egyesület korábbi elnöke. – Kerül ide egy kerékpáros szerelőállvány, ami pumpálásra és kisebb meghibásodások kezelésére nyújt lehetőséget, ilyen barátin még nincs. A bicikliparkoló mellett pedig padok, asztalok fogják várni az itt megpihenőket.

A Győrújbaráti Rotary régi vágya volt, hogy jobban láthatóvá váljanak a településen. 
 

Bár egyelőre ennyit engedett az egyesület pénze – ami kiegészült az önkormányzat, helyi vállalkozók, és a Rotary Magyarország (District) támogatásával –, hosszú távú tervek is vannak a területen. 

– Esett szó szabadtéri fitnesz parkról, és játszótérről – árulta el Horváthné Csala Ágnes, az egyesület titkára. – Ezen a településrészen eddig semmilyen közösségi tér nem volt, pedig fiatalodó településrész. Ezért bevételeink függvényében szeretnénk tovább fejleszteni a parkot.

Szombaton a jótékonysági Baráti tekerés alkalmával adják át a pihenőt a kerékpárosoknak egy jó hangulatú bográcsozással.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában