Küzdősport gála

2 órája

Jó ügy mellé állt a tatabányai Madár

Hagyományteremtő céllal, idén másodszor rendezi meg a Budapesti Rendészeti Sportegyesület a Police Fight Challenge jótékonysági küzdősportgálát a fővárosban. A fővédnök nem más, mint Erdei Zsolt olimpiai bronzérmes, profi világbajnok ökölvívó, a Tatabányai Sport Club ökölvívó-szakosztályának a vezetőedzője.

Kisalföld.hu

Fotó: Flajsz Péter

„Madár” a szeptember 28-i küzdősportgáláról és a nem mindennapi kezdeményezésről beszélt. 

Egy ismert embernek kutya kötelessége a jó ügyek mellé állni 

– nyilatkozta, és elmondta azt is, hogy ökölvívásban és K1-ben mérhetik össze tudásukat a résztvevők. 

A ringben, illetve a tatamin a rendőrség, a büntetés-végrehajtás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Terrorelhárítási Központ állományából érkező versenyzők is összemérik majd az erejüket és a tudásukat. Egész nap családi programok, rendőrségi toborzópont, intézkedéstaktikai bemutatók várják majd a gálára látogatókat, a rendezvényen a katasztrófavédelem és a Magyar Honvédség Sportszázada is részt vesz majd. 

Idén első alkalommal osztrák versenyzők is beneveztek, így a gála nemzetközivé vált, ami sportdiplomáciai jelentőségű fejlemény.

Egy korábbi cikkünkben Pader Szabolccsal, a bécsi rendőrség őrmesterével a jótékonysági küzdősportgála szervezéséről is beszélgettünk: 

A rendezvény célja a szolgálatteljesítés közben megsérült rendvédelmi dolgozók, illetve egyenruhás hősi halottak családjainak támogatása. A helyszín a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Dr. Koltai Jenő Sportközpont sportcsarnoka.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában