Bízik a továbbjutásban

2024.08.14. 09:37

A Fehérvár edzője bízik a megérzéseiben, javítani akarnak a szurkolóik előtt

A Fehérvár FC egygólos hátrányban várja a visszavágót a Konferencia-liga selejtezőinek harmadik fordulójában. A Vidi a múlt héten 1–0-ra kapott ki idegenben az Omonia Nicosiától, ami nem behozhatatlan, ám némileg aggasztó, hogy a csapat formája nincs a csúcson. A vezetőedző, Pető Tamás a közelmúlt megpróbáltatásai ellenére bízik a továbbjutásban.

MW

Pető Tamás, a Fehérvár vezetőedzője (k) a csapat edzésén

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Bár csak 1–0-ra kapott ki idegenben a Fehérvár FC a ciprusi Omonia Nicosiától, az eredmény rá nézve volt hízelgő. A Konferencia-liga selejtezőinek 3. fordulójában, az első meccsen Tóth Balázs kapus bravúrjaival sikerült elkerülni a súlyos vereséget, majd a csapat vasárnap 4–1-es kudarcot vallott Újpesten is a bajnokságban, ami annak a jele, hogy a Vidinek sokat kell javulnia a ma esti visszavágóra – írta meg a Magyar Nemzet.

A fehérvári játékosok edzésen
Fotó: Vasvári Tamás / Forrás: MTI

Nehéz ellenfél

A nyáron nagy átalakuláson átesett Újpest két vereség után a vendég Fehérvár ellen szerette volna megszerezni első pontjait, és kisebb meglepetésre 4–1-re kiütötték a piros-kékeket – derült ki az Origo oldaláról. Pedig a Fehérvár az idény négy meccsén jól teljesített, összesen két gólt kapott, és most elsősorban szervezettségben arra a játékra lenne szükség a magyar válogatott Lang Ádámot is foglalkoztató ciprusi együttes ellen a fordításhoz és a vele járó továbbjutáshoz. 

Ez nem ígérkezik könnyűnek, hiszen az Omonia erejéről sokat mond a tény, hogy az előző négy idényből háromszor jutott főtáblára, 2021-ben és 2023-ban az Európa-liga, míg 2022-ben a Konferencia-liga csoportkörében szerepelt, igaz, onnan egyik alkalommal sem jutott tovább – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

A szélső védekezés fontos lesz

A magyar válogatott Holender Filip, a Vidi friss szerzeménye szerint már a találkozó elején nagyon koncentráltnak kell lenniük.

Cipruson láthattuk, hogy az Omonia európai szintű, remek csapat. Nagyon fontos, hogy jól kezdjük a mérkőzést, és akkor bármi megtörténhet. Ők előnyben vannak, de bízom a jó meccskezdésben, utána pedig mindent beleadunk majd. Komoly előny, hogy hazai pályán játszunk és számíthatunk a szurkolóink támogatására. Mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért!

– fogadkozott Holender.

Nehéz mérkőzésre számítok, mert az első felvonáson láthattuk, hogy az Omonia elég jó csapat. Magyarországon a Fradihoz lehet hasonlítani az erősségét tekintve. A ciprusiak hétvégén nem játszottak, csak erre a meccsre készültek, úgyhogy biztosan frissek lesznek

– mondta el a kapus Tóth Balázs a klub honlapján.

Fájdalmas időszakot élünk meg, hiszen az Omonia elleni párharc sokat kivett belőlünk, vasárnap pedig vereséget szenvedtünk a bajnokságban. Megpróbáltuk maximálisan felkészíteni a játékosokat, bízom benne, hogy sikerült, jók a megérzéseim. Ki kell javítanunk a múlt héten elkövetett hibákat, a szélső védekezésre hatványozottan figyelnünk kell

– mondta el a várható esélyekről Pető Tamás vezetőedző.

Jelentős terhelést kapnak a futballisták, az elmúlt hetek nem múltak el nyomtalanul. Az Újpest elleni bajnoki előtt hangsúlyoztam, remélem, nem befolyásolja majd a mérkőzést az erőnléti állapot, ám mind e téren, mind mentálisan fáradtak voltak a játékosok. Háromnaponta meccset játszunk, rengeteget utaztunk borzasztó körülmények között, sok részletről senki sem tud semmit

– nyilatkozta a vezetőedző. 

Pető Tamás még elmondta, lesz változás a kezdőcsapatban taktikai és kényszerű okokból is. Szerinte nagy előny az Omoniának, hogy nem játszott a hétvégén, nem lépett pályára, így kizárólag a visszavágóra készülhetett. A párharc győztesére a horvát NK Osijek vagy az azeri Zira vár a következő, főtábláért sorra kerülő 4. selejtezőkörben, a vesztes pedig búcsúzik.

Labdarúgás, Konferencia-liga, 3. selejtezőkör, visszavágó
Fehérvár FC–Omonia 18:00



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában