Európa-liga

2024.06.18. 16:04

Román ellenféllel találkozik a Paks

A román kupagyőztes, másodosztályú Corvinul Hunedoara csapatával mérkőzik a Paks a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első fordulójában.

MW

A kupagyőztes paksi csapat ünnepel a trófeával a labdarúgó MOL Magyar Kupa döntőjében játszott Paksi FC - Ferencvárosi TC mérkőzés utáni eredményhirdetésen a Puskás Arénában 2024. május 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A keddi, nyoni sorsoláson 12 csapat volt érdekelt, így hat párt alakítottak ki. A hazai bajnokságban másodikként végző, Magyar Kupa-győztes paksi együttest - öt másikkal együtt - kiemelték. 

A párharcokat július 11-én és 18-án rendezik. Bognár György együttese hazai pályán kezd. 

"Nyilván nem véletlenül nyer valaki Román Kupát, pláne másodosztályú csapatként, de azt hiszem, minden nagyképűség nélkül mondhatom, hogy ezen a párharcon tovább kell lépnünk" - mondta az M1 aktuális csatornának Haraszti Zsolt. 

A 32 éves középpályás kemény, fizikális meccsre számít, de meglátása szerint nem kell nagy újdonságot elővenniük,

 csak azt kell játszaniuk, amit eddig. 

"Nem állunk meg, futunk az utolsó percig, minden ellenfélnek nekimegyünk, az pedig majd kiderül, hogy előny-e, hogy hazai pályán kezdünk" - tekintett előre a tolnaiak játékosa, aki bízik abban, megfelelő különbségű előnnyel tudnak majd elutazni a romániai visszavágóra.

A selejtező négy fordulón át tart, ezen az úton 12 csapat jut a 36-os főtáblára. A Bajnokok Ligája selejtezőjéből 11 alakulat érkezik majd, 13 hely pedig a bajnokságok erősorrendje, valamint a bajnoki helyezések alapján már elkelt. 

Az El új lebonyolításában 36 csapat érdekelt és mindegyik nyolc mérkőzést játszik, ezt követi majd a kieséses szakasz. 

A döntőt Bilbaóban rendezik 2025. május 21-én. 

Az El első selejtezőkörének párosítása: 

PAKSI FC-FC Corvinul Hunedoara (román) 

Botev Plovdiv (bolgár)-NK Maribor (szlovén) IF Elfsborg (svéd)-Pafosz FC (ciprusi)
FC Sheriff Tiraspol (moldovai)-PFC Zire (azeri)
KF Llapi 1932 (koszovói)-Wisla Kraków (lengyel)
MFK Ruzomberok (szlovák)-FC Tobol (kazah)
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában