Több tízezer érdeklődő

2024.06.23. 19:29

Fürjes Balázs: világsiker az utcai sportok olimpiai fesztiválja

A budapestiek is özönlenek a rendezvényre, le kellett zárni a Ludovika Campust – nyilatkozta Fürjes Balázs, a szervezőbizottság társelnöke, az eseményt létrehozó Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja vasárnap az MTI-nek.

MW

A dél-afrikai Vincent Leygonie a férfi BMX freestyle park versenyének selejtezőjében, a városi sportágak olimpiai kvalifikációjának második állomásán, a budapesti Orczy-kertben 2024. június 21-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Elmondta, már több mint hatvanezer ember kereste fel a budapesti utcai sportok olimpiai fesztiválját csütörtök óta a Ludovika Vampzsban.

Fürjes Balázs kifejtette, utolsó esélyeként Budapesten versenyez a világ élmezőnye, köztük négy magyar sportoló a BMX, break, falmászás és gördeszka sportágakban a párizsi kvótákért.

Hozzátette,

vasárnap a nézők száma meghaladta a hatvanezret, délután három órakor le kellett zárni a parkot: a beengedés szakaszos, a távozók helyett mindig új látogatók léphetnek be.

Közölte, a szervezők számára első az emberek biztonsága, mindenkitől megértést és türelmet kérnek.

Az eseményt minden kontinensen, közel száz országban közvetíti a televízió, több mint kétszáz külföldi újságíró érkezett Budapestre tudósítani, köztük a legnagyobb televíziós társaságok és hírügynökségek munkatársai. A francia közmédia a párizsi olimpia előtt egyenesben közvetíti a teljes budapesti programot – mondta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában