Győr és környéke

2014.12.02. 12:36

Kipróbáltuk az új Flirt vonatot Győr és Sopron között! - fotók, videó

LCD-kijelzőn figyelhetjük, hol jár épp a vonat, a WI-FI meg csak úgy hasít az utastérben. Jártunk a mozdonyvezető fülkéjében is - érdemes kattintani!

Bábics-Szeghalmi

November elején állított csatasorba a GYSEV három új, Flirt típusú motorvonatot Győr és Sopron között.

Miután ígéretet kaptunk a vonattársaságtól arra, hogy a mozdonyvezető fülkéjéből tesztelhetjük le az új szerzemények egyikét, a kisalfold.hu munkatársainak nem is kellett több: rögtön vonatozni indultunk.

Az IC-k 16 percet csak "vernek" a Flirtökre

A hagyományos GYSEV-színekbe öltöztetett, zöld-sárgára festett Flirt-motorvonat nap mint nap 10 óra 37 perckor indul a kisalföldi megyeszékhelyről a Hűség városába. Menetideje 1 óra 20 perc.

Ez három perccel gyorsabb menetidőt jelent a 4 óra 5 perckor induló reggeli személy vonathoz képest, s 8-9 perccel lassabbat a gyors vonatokhoz képest. Az IC-k pedig 16 percet csak "vernek" a Flirtökre.

Flirtre szállni ugyanakkor olcsóbb, mint gyorsvonatra vagy IC-re - utóbbi szerelvények ugyanis pótjegy kötelesek. Mi fejenként 1680 forintot fizettünk a menetjegyért. A gyorsvonatra a jegy 1830 forint, míg IC-re 2130-2580 forint között mozog a tikett másodosztályon a megye két legnagyobb városa között.


Így közlekednek a Flirtök a Győr-Sopron vonalon 

Győr-Sopron: 6.46, 10.37, 13.30, 14.02, 18.36

Sopron-Győr: 4.47, 11.37, 15.27, 16.21

Megjegyzés: ez változhat, de az biztos, hogy a személyvonatok esetében napi háromból kettő FLIRT-motorvonat (68%) a vonalon.

LCD-kijelzőn figyelhetjük, hol jár épp a vonat




Akcióban az új Flirt Győr és Sopron között - fotó: GYSEV


csak a Railjeteken van


Ide kattintva tekinhetik meg a Railjetről írt videós riportunkat!

Ingyen WI-FI: csak úgy hasít a net az utastérben



posztoltunk egy fotót a Facebookra






A GYSEV Zrt. első új Flirt motorvonata forgalomba állítása előtt a Keleti pályaudvaron. Fotó: MTI


"A vonat gyorsulása remek, s jól is tartja a sebességet"





"Sokkal komfortosabban utazhatnak, mint a buszokon"








A GYSEV első generációs Flirt vonata, mely 2013 decemberében állt csatasorba


Egyetlen ajtó választja el a mozdonyvezetőt az utasoktól









Kicsit mi is beleszerettünk a Flirtbe

Nos, írásunkból jól látszik: kicsit mi is beleszerettünk a Flirtbe. Főleg annak tükrében, miután "döcögősen" jutottunk haza a gyorssal. Az biztos, hogy a szóban forgó gyorsvonat kerekeire ráférne a centírozás.

Ráadásul végig saját, gyakran haldokló mobilnetünket használtuk a világhálón.



Újabb három GYSEV FLIRT állt forgalomba

Újabb három FLIRT motorvonatot állított forgalomba az elmúlt napokban a GYSEV Zrt. A vasúttársaság vonalain így már összesen hét modern, villamos motorvonat szállítja az utasokat. A most szolgálatba állt, zöld-sárga FLIRT-ök Győr és Sopron között, valamint a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd szakaszon szállítják az utasokat.

A GYSEV Zrt. tavaly decembertől idén áprilisig állította forgalomba az első zöld-sárga FLIRT-öket. A vasúttársaság a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonal teljes felújítását és villamosítását megvalósító projekt keretében szerezte be az első négy modern motorvonatot.

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. tavaly jelentette be, hogy a két vasúttársaság közös projektje keretében, az EU Kohéziós Alap társfinanszírozásával a MÁV-START 42, a GYSEV pedig 6 újabb FLIRT motorvonatot szerezhet be. Az új flotta első járműveinek októberi átadását követően a GYSEV Zrt. újabb három zöld-sárga FLIRT-öt állított forgalomba. Ezek a motorvonatok a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vonal mellett már a Győr-Sopron szakaszon is közlekedhetnek.

Az új járművek forgalomba állításának köszönhetően a regionális közlekedésben a Sopron-Szombathely szakaszon a közlekedő vonatok 81 százaléka, a Szombathely-Szentgotthárd vonalon a 77 százaléka, míg Győr és Sopron között a személyvonatok 68 százaléka esetében szállítja az utasokat FLIRT motorvonat.

A GYSEV Zrt. és a MÁV-START Zrt. közös projektje keretében további három zöld-sárga FLIRT motorvonat érkezik a vasúttársasághoz, amelyek várhatóan jövő tavaszig állhatnak forgalomba a GYSEV Zrt. vonalhálózatán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!