Varázslat

2024.06.20. 11:23

Sallai Roland trükkje volt a szerdai játéknap egyik legszebb megmozdulása (videó)

Az Eb házigazdája kétgólos győzelmet aratott a magyar válogatott felett, így ellenfelünk hat ponttal az A csoport élén, míg Marco Rossi együttese nulla ponttal negyedikként várhatja az utolsó fordulót. Az Európai Labdarúgó-szövetség az X-oldalán nem egy német focista, hanem Sallai Roland egyik trükkjét emelte ki. A német sajtó elsősorban a gólszerző Jamal Musialát és Ilkay Gündogant dicsérte. Manuel Neuer szerint a legnehezebb csoportellenfelük még csak ezután következik.

MW

Sallai Roland a németek elleni mérkőzésen

Forrás: AFP

Fotó: Marijan Murat

Marco Rossi együtteséből Sallai Roland volt az egyik legharcosabb (ezt már az első percben láthattuk), aki a stuttgarti találkozón többször rukkolt elő látványos technikai megoldással. Az egyik, vagy inkább két egymást követő mozdulatára, egy labdalevételre, majd egy parádés passzra, ami közelről Szoboszlai Dominikhoz ment, az Európai Labdarúgó-szövetség is felfigyelt, és megosztotta az X-oldalán – vette észre a Magyar Nemzet.

Német játékosok reakciói a magyarok elleni mérkőzés után

A kezdőcsapatban helyet kapó rutinos kapus, Manuel Neuer szerint a legnehezebb csoportellenfelük még csak ezután következik.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group A Germany v Hungary
A németek kapusa, Manuel Neuer megakadályozta, hogy Sallai Roland gólt szerezzen
Fotó: Fabrice Coffrini / Forrás: AFP

A korábbi mérkőzések alapján tudtuk, hogy nem lesz egyszerű a dolgunk Magyarország ellen. Nagyon örülünk, hogy dominálni tudtunk és megnyertük a meccset. Németország mindig a favoritok között van az ilyen tornákon, de el kell végezzük a házi feladatunkat. Most a legnehezebb csoportellenfelünkre készülünk

– erősítette meg a német hálóőr.

Nehezebb dolgunk volt, mint a skótok ellen, viszont jól átvészeltük azt a néhány nehézséget, amelyek adódtak, és végül kényelmesen nyertünk

– tette hozzá Toni Kroos.

Musialát és Gündogant dicséri a német sajtó

Elsősorban a gólszerző Jamal Musialát és Ilkay Gündogant dicsérte a német sajtó azután, hogy a házigazdák válogatottja szerda este 2–0-ra legyőzte a magyar csapatot a labdarúgó-Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, s ezzel bebiztosította továbbjutását.

A Bild a mérkőzésről szóló összefoglalójában úgy fogalmazott, hogy Julian Nagelsmann szövetségi kapitány csapata „nagyon éretten” futballozott és egy „nehéz összecsapáson” győzte le Magyarországot, amely viszont sokkal jobban játszott, mint a svájciak elleni első Eb-találkozóján. A gólszerzők mellett a lap kiemelte a kapus Manuel Neuer szerepét is, s „leküzdhetetlennek” nevezte a hálóőrt. Az újság a magyarokról azt írta, hogy két meccs után pont nélkül, és a kiesés szélén állnak, az utolsó körben pedig a skótok legyőzése mellett arra is szükségük van a továbbjutáshoz, hogy a többi csoportban számukra kedvezően alakuljanak az eredmények.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group A Germany v Hungary
Jamal Musiala a gólját ünnepli
Fotó: Damien Meyer / Forrás: AFP

A Süddeutsche Zeitung azt emelte ki, hogy a németek a magyarok elleni sikerrel bebiztosították a helyüket a nyolcaddöntőben, vasárnap pedig a csoportelsőségért lépnek pályára Svájccal szemben. A lap emlékeztet rá, hogy hosszú évek óta nem volt olyan nagy futball világesemény, amelynek csoportköréből a Nationalelf első helyezettként jutott volna tovább.

A Die Zeit arról írt, hogy a televíziós élő közvetítést 23,89 millióan nézték Németországban, ez pedig azt mutatja, hogy a válogatottnak sikerült euforikus állapotot elérnie a szurkolók körében az első két csoportmeccs jó eredményével.

A Die Welt cikkében felidézte, hogy a magyarok nem voltak elégedettek a holland játékvezető teljesítményével, szerintük a németek első gólját szabálytalanság előzte meg. Idéztek a találatnál Musialának gólpasszt adó Gündogantól, aki biztos volt abban, hogy a gólt meg kellett adni, illetve Willi Orbántól és Marco Rossi szövetségi kapitánytól, akik azon a véleményen voltak, hogy a bíró hibázott az esetnél.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung sikeres erőpróbaként írt a németek magyarok elleni meccséről, s a cikkben úgy fogalmaztak: a Nationalelf játékosai kijavították hibáikat, egységességük pedig győzelmet eredményezett, ami megmutatja, hogy a sikerek nem véletlenül jönnek össze Julian Nagelsmann szövetségi kapitány együttesének.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában