Választás 2024

2024.04.20. 15:11

Kampánystart Győr-Moson-Sopronban is - Győr és Sopron polgármestere már összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat - fotók

Szombaton elkezdődött az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás kampányidőszaka, amely a választás napján, június 9-én 19 óráig tart majd. Helyi hírünk folyamatosan frissül.

Kisalföld.hu

Fotó: Vig Norbert

  • Ez azt is jelenti, hogy a jelöltek és jelölő-szervezetek szombaton megkezdhették az ajánlások gyűjtését.
  • Az EP-választáson csak az a párt állíthat listát, amely május 3-án 16 óráig összegyűjt húszezer érvényes ajánlást a választópolgároktól.
  • Az önkormányzati képviselők és polgármesterek jelöltségéhez szükséges ajánlások számát a települések lakosságszáma alapján a jegyzők állapították meg.

15.41 - Nagy István agrárminiszter is posztolt

Dr. Árvay István polgármester összegyűjtötte a hivatalos jelöltté válásához szükséges ajánlásokat - erről Facebook-oldalán számolt be Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője, aki gratulált is ehhez. Hozzátette: "sok sikert kívánok neki és a Fidesz-KDNP csapatának a választásokon . Köszönjük a támogatók bizalmát, számítunk a támogatásukra a továbbiakban is."

14.49 - Kampány Mosonmagyaróváron

"Hitelesség, megbízhatóság, biztos jövő!" – ezzel a mottóval kezdte kampányát Mosonmagyaróváron a Fidesz-KDNP összefogás. Dr. Árvay István mosonmagyaróvári polgármester, aki újra indul, közösségi oldalán jelentette be: "Összegyűjtöttük a jelöltséghez szükséges ajánlásokat. Képviselő-jelöltjeinkkel továbbra is találkozhatnak! Köszönöm szépen a támogatást, megyünk tovább!"

Fehérné dr. Bodó Mariann, a Helyi Választási Iroda vezetője érdeklődésünkre elmondta: "Szombaton négy szervezet, jelölő szervezetek vették fel az ajánlóíveket Mosonmagyaróváron.  Érkezési sorrendben a Mosonmagyaróvári Polgári Kerekasztal Egyesület - Momentum Mozgalom - Magyar Szocialista Párt - Mindenki Magyarországa Néppárt - LMP Magyarország Zöld Pártja: polgármester, 10 választókerületi képviselő; a FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség, Kereszténydemokrata Néppárt: polgármester, 10 választókerületi képviselő, a Mi Hazánk Mozgalom: polgármester, 10 választókerületi képviselő, a Reflexum Egyesület – DK – Jobbik polgármester, 10 választókerületi képviselő számára."

A mosonmagyaróvári jegyző megerősítette: érdeklődésünkig még nem adta le senki az aláírt ajánlóíveket.

Vasárnap, 9.54 - Kapuvári ajánlások

A Fidesz-KDNP kapuvári csoportjának képviselőjelöltjei is összegyűjtötték az aláírásokat és bejelentették indulásukat a Helyi Választási Irodán. Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő tette közzé a fényképet és a hírt közösségi oldalán.

 

20.44 - Fertődön és Fertőszentmiklóson is gyorsak voltak

Bognár Zoltán Fertőd és Horváth Tibor Fertőszentmiklós polgármesterei is a kampány első napján összegyűjtötték az induláshoz szükséges aláírásokat.

20.10 - Sarród polgármestere is folytatná a megkezdett munkát

"Örömmel jelentem be, hogy a polgármester jelöltséghez szükséges aláírásokat, a mai nap folyamán összeszedtem.

Köszönöm az eddigi támogatásukat, a jelöltséghez szükséges aláírásokat, azt a sok-sok bíztatást, jókívánságot, amit kaptam Önöktől! Tisztelettel kérem, hogy június 9-én is támogassanak szavazataikkal, hogy `Közösen, együtt dolgozhassunk tovább´ településeinkért" - tette közzé a település közösségi oldalán Papp Gyula, Sarród polgármestere.

Sarród polgármestere, Papp Gyula.

18.58 - A Fidesz-KDNP összes győri képviselőjelöltje leadta az ajánlásokat

"Szombat délután 3 órakor a Fidesz-KDNP összes győri képviselőjelöltje és Dr. Dézsi Csaba András polgármester úr, illetve polgármesterjelölt leadta az induláshoz szükséges ajánlások többszörösét a választási irodán. A támogatói aláírásgyűjtés ezzel a dinamikával, a következő hetekben tovább folytatódik!" - közölte Borsi Róbert győri önkormányzati képviselő.

Fotó: Borsi Róbert közösségi oldala

17.48 - Valiczkó Mihály, Győrasszonyfa jelenlegi polgármestere is bejelentette, hogy összegyűjtötte a polgármesteri indulásához szükséges támogatói aláírásokat már

17.04 - Videó a soproni kampánystartról

16.30 - Molnárné Boross Katalin, Tárnokréti polgármestere is újrázna

Facebook-oldalán közölte, hogy összegyűjtötte és leadta a szükséges mennyiségű ajánló aláírást.

 

16.14 - Csornán folytatják a támogatói aláírások gyűjtését

A Fidesz-KDNP csornai képviselőjelöltjei és a polgármesterjelölt, dr. Bónáné dr. Németh Katalin összegyűjtötték az induláshoz szükséges ajánlások többszörösét.

Ezt a polgármester tudatta közösségi oldalán. Ahogy azt is, hogy a következő napokban folytatják a támogatói aláírások gyűjtését.

Fotó: Tóth Attila

15.19 - Farkas Ciprián: Köszönjük a soproniak támogatását!

Alig néhány óra alatt összegyűjtöttük és leadtuk a szükséges aláírások négyszeresét. Ezt azonban folytatjuk, hiszen június 9-én a tét az, hogy lendületben marad-e városunk fejlődése, hogy megőrizzük-e Sopron békéjét és biztonságát - olvasható Farkas Ciprián Sopron polgármesterének közösségi oldalán.

 
 

Szombat, 15.04 - Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere már összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában