Vízbe fúlt a harmadik férfi

2024.04.24. 13:02

Vádat emeltek a kormányos ellen - Megrázó halálesettel végződött a kenuzás a Mosoni-Dunán

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 45 éves férfival szemben, aki barátaival ment kenuzni még tavaly nyáron a Mosoni-Dunára. Amikor a vízbe borultak a kormányos egyik társa meghalt, amiért számolnia kell a bíróságon.

Kisalföld.hu

Tavaly a Kisalföld is beszámolt a szörnyű és megdöbbentő tragédiáról. A nyomozás azóta lezárult és az ügyészég vádat is emelt az ügyben.

A vádirat szerint a vádlott és két barátja tavaly augusztusban a Mosoni-Dunán kenuztak, úgy, hogy a vádlott volt a csónak kormányosa. A terhelt és barátai tapasztalt túrázók, jó úszók voltak, ezért a két utas mentőmellényt nem is viselt. 

A kenutúra során a vádlott meg akart fordulni, azonban nem vette figyelembe a vízterületen lévő visszaáramlást. A víznyomás a fordulásban lévő kenut felborította, és a benne ülők a folyóba estek. A három túrázó közül a kormányos és egyik társa a partra tudott úszni, míg a harmadik félt elsodorta a víz. A terhelt és társa látták, hogy barátjuk az uralja az áramlást és önkéntesen sodródik, így csak később kezdték keresni. Ekkor azonban, több mint 200 méterrel lejjebb már csak a férfi életjelek nélküli testét találták meg. A sértett halálát vízbefulladás okozta.

A kenu felborulása és a sértett halála között közvetett okozati összefüggés igazolható a vádhatóság szerint. Az ügyészség a terheltet vízi közlekedés, halált okozó gondatlanságból elkövetett veszélyeztetésének vétségével vádolta meg. Vele szemben akár öt év szabadságvesztés is kiszabható. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fogja meghozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában