Felfüggesztett börtön

2024.05.02. 14:31

Elítélték a nagy mennyiségű illegális hulladékot tároló kisbéri férfit

Hulladékgazdálkodás rendjének megsértésének bűntette miatt indított eljárást a Komáromi Járási Ügyészség. A benyújtott vádirat alapján ítéletet hirdetett a Komáromi Járásbíróság a napokban. Az előkészítő ülésen 2 év, végrehajtásban 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a férfit.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint a férfi háztartási lomhulladék gyűjtéséből és gépkocsik bontásból származó alkatrészek értékesítéséből tartotta fenn magát. Az elkövető 2021. május 5-ét megelőző két évben legalább 110 köbméter mennyiségben halmozott fel feleslegessé vált lomhulladékokat, építési-bontási-, kiselejtezett elektromos és elektronikus berendezéseket, műszaki cikkeket. A lomokat és a nagy mennyiségű hulladékot a kisbéri házának udvarán tartotta.

Hulladék
Hulladék halom - Feleslegessé vált bútorokat tárolt az udvarán.

Hulladékból szemét

A férfi bontási céllal felvásárolt 16 forgalomból kivont, illetve üzemképtelenné vált gépkocsit. A felhasználható alkatrészeket értékesítette, a megmaradt szemetet valamint rendszámtáblákat és a gumiabroncsokat az udvarban hagyta szanaszét. Mindezt engedély nélkül, jogtalanul tette.

Az illegális bontás miatt veszélyes hulladéknak minősülő olaj folyt ki a ház udvarára és a talaj felső rétegét - hat négyzetméteres területen - beszennyezte. 

A lebontott járművek alkatrészei is a telken hevertek, amik beszennyezték a talajt.

A tettéért felelősségre vonták, három év felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A bíróság döntését minden fél elfogadta, így az jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában