Ez csak gyakorlat

2024.04.19. 18:23

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban - Fotók

Helyismereti és szituációs gyakorlaton vettek részt a győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók a Pannonhalmi Főapátságban.

Kisalföld.hu

A modellezett szituációban a mosodában gyulladt ki működés közben egy meghibásodott mosógép, aminek következtében az egész mosodai részleg megtelt füsttel. Ekkor öten tartózkodtak a helyiségben, ahonnét négyen biztonságban kijutottak, azonban egy dolgozó bent rekedt. Ő vélhetően pánikba esett és a sűrű füst miatt nem tudott kijönni. 

Az egységek eloltották a tüzet, felkutatták a sérültet, hordágyra rögzítették és kivitték az épületből, majd átadták őt a mentőszolgálat munkatársainak, akik a győri kórházba szállították füstmérgezés gyanújával.

Az ilyen gyakorlatok célja, hogy az állomány gyakorolja az életmentést, a légzőkészülékben történő munkavégzést és hogy megismerje a működési területén lévő létesítmények sajátosságait, hogy egy esetleges tűzeset bekövetkezése során minél gyorsabban és hatékonyabban tudjanak beavatkozni - osztotta meg portálunkkal a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában