Eldurvult szóváltás

2024.04.24. 11:56

Elítélték az utcán tapétavágóval támadó férfiakat Tatabányán - Videó

Jogerős döntés született az utcán balhézó és tapétavágó késsel támadó férfiak ellen Tatabányán. Az eset tavaly nyáron történt a városban.

Kisalföld.hu

Korábban már beszámoltunk arról a súlyos testi sértés bűntettének kísérletéről és garázdaságról, amiben a Tatabányai Járási Ügyészség emelt vádat. Az ügy lezárult, ugyanis a Tatabányai Járásbíróság büntetővégzést hozott a két garázda férfival szemben, akik közül egyikük tapétavágóval okozott sérülést a sértett arcán.

Az ügyészség indítványára a bíróság az egyik férfit 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amit 2 évre felfüggesztettek. A próbaidő tartamára elrendelték a pártfogó felügyeletét is, valamint külön előírták az indulatkezelési tréninget. A bíróság a másik férfit 240 óra közérdekű munkára ítélte. A bíróság a lefoglalt tapétavágó kést elkobozta. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

A vádirat szerint a két elkövető tavaly július 25-én a tatabányai kerékpárúton italozott, beszóltak az előttük elhaladó sértettnek, aki visszafordult és megkérdezte tőlük, hogy „valami baj van?”. Ezután a férfiak ütésre emelték kezüket, ezt látva sértett a bal lábával eltolta magától az egyik tagot. A másik elkövető erre ököllel megütötte a férfi arcát. Ezután a társa rúgott és a tapétavágóval megvágta az áldozat arcát. Miután vérezni kezdett, a támadók elmenekültek és a bokorba dobták az éles eszközt.

A vágással a férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban a cselekmény alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására.

A cselekmény kapcsán készült videó megtekinthető az ügyészség oldalán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában