kisalfold.hu videó

2024.05.05. 11:36

Több, mint ezer kutya versengett Hegyeshalomban - fotók, videó

Több mint ezer kutya közül kerültek ki a legjobbak a szombaton megrendezett kiállításon Hegyeshalomban, ahol több ország is képviseltette magát.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

Az Ebtenyésztők Mosonmagyaróvári Egyesülete kutyakiállítást szervezett szombaton a hegyeshalmi sportpályán. Horváth Balázsné egyesületi elnök tájékoztatása szerint évről évre nő azon törzskönyves kutyák száma, melyekkel a megmérettetésre érkeznek. Ezúttal ugyanis a délelőtti programok során 595 négylábúval, a délutáni programok során 585-tel versengtek gazdáik.

Magyarországon túl neveztek többek között Csehországból, Szlovákiából, Ausztriából és Szerbiából is, több korcsoportban, több száz kutyafajtával. 

A főszervező kiemelte: a küllembírálaton figyelték többek között az ebek felépítését, küllemét, fül- és faroktartását, szőrminőségét. 

A rendezvényen keverék- és hobbiszépség­versenyt is hirdettek.

– A kutyaszépségversenyre hat kategorában lehetett benevezni: hobby kistestű, hobby közepes testű, hobby nagytestű, keverék, legszebb örökbefogadott és legszebb senior. Ezúttal 38 kutyus versengett – tudtuk meg Ábrahám Lia szevezőtől. 

A kiállítás sok látogatót vonzott: a versenyeken túl vásárt is szerveztek, ahol sok kutyás ereklyét lehetett beszerezni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában