Férfi kézilabda

2024.05.05. 11:03

NB I/B – Hétgólos sikert aratott vendégként a Győri ETO-UNI FKC

A már bajnok győri csapat magabiztosan győzött a DEAC vendégeként a férfi kézilabda NB I/B hétvégi fordulójában rendezett találkozón.

Kisalföld.hu

Takácsék számára nem okozott gondot a debreceniek legyőzése.

DEAC–Győri ETO-UNI FKC 23–30 (10–14)

Debrecen, NB I/B-s férfimérkőzés, 200 néző. V.: Dulai, Pisák.

ETO-UNI: PÁSZTOR 1 – NAGY M. 6. Kurucz 1, TAKÁCS 5, Ásványi 1, Koncz 4, Paár 2. Cs.: Varga I. (kapus), LANG 6, Kathi 3, Sövegjártó, Radvánszki, Bali 1, Szabados, Szabó Á. Edző: Bencze József. 

Az első gólt Nagy szerezte, melyre a hazaiak hamar válaszoltak. Több pontatlanság jellemezte az első perceket, és a 10. percben 4–3-ra vezetett a győri csapat. Pásztor védéseinek köszönhetően sikerült tartani a előnyét az együttesnek. Takács góljával a szünetre kialakult a négygólos különbség (10–14). A második harminc perc győri kiállítással és a DEAC két hétméteres-góljával kezdődött. Bencze József időt kért, és rendezte a csapat sorait. Lang a 40. percben lőtt gólja visszaállította a félidei különbséget. Ettől a perctől kezdve fokozatosan lépett el ellenfelétől a győri csapat, mely végül magabiztos, hétgólos győzelmet aratott.

Bencze József: – Nehezen melegedtünk bele a mérkőzésbe, meglátszott a fiúkon a hosszú utazás. A védekezésünk magas szinten működött a hatvan perc folyamán, ami meghozta a sikert. Támadásban nem találtuk azt a ritmust, amit eddig megszoktunk, de küzdöttünk és a helyzeteinket jó százalékban értékesítettük a helyzeteinket, ezért is sikerült magabiztosan nyernünk. Igazi csapatként működtünk. Megyünk tovább, készülünk a Szigetszentmiklós elleni derbire, ahol természetesen nyerni szeretnénk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában