520 méteren át

2024.05.05. 10:26

Világrekord született: a győri Ördöglovas csapat vezetője megdöntötte a lovas húzatás rekordját - fotók

Új világrekord született szombaton Budapesten, a Kincsem parkban, ahol Tóth Szilárd, a Győri Ördöglovas csapat vezetője megdöntötte a lovas húzatás csúcsát.

Gyurina Zsolt

Fotó: Beledi Márta

Bács Péter színművész, kaszkadőr hívta ki párbajra Tóth Szilárdot, amely során Bácsot mintegy 340 méteren keresztül húzta ló, míg a győri Tóthot 520 méteren át. A ló vonszolta lángoló ember távolsági csúcsát eddig Halápi Roland 478, 2 méterrel tartotta.

- Kicsit leégett a bőröm, kaptam egy enyhe agyrázkódást, amikor 300 méter után többször leért a fejem - nyilatkozta lapunknak Tóth Szilárd. 

- Egyszerre indultunk Péterrel, száz méterenként állt egy ember, aki bekiáltotta a távolságot, a háromszázast még hallottam, aztán már semmit, csak azt, hogy megdőlt a rekord. A mentők elláttak, kicsit még kótyagos vagyok, de minden rendben. Gratulálok Péternek, ő is remekül helytállt. 

Tóth Szilárd keményen edzett a hétvégi megmérettetésre, és a lovas húzatás sem volt ismeretlen számára, hisz sokszor bújt már ebbe a szerepbe egy egy bemutató, vagy lovas színházi előadásban. Bács Pétert még az Ördöglovasok kétnapos vizsgáján ismerte meg, aki utána hívta ki a párbajra, amely igazán jó mulatság volt. Bács méltó ellenfélnek bizonyult, hiszen kaszkadőrként több híres szerepe is volt már, például Tom Cruise mellett mutathatta meg a tudását Mission Impossible-filmben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában