Programindító Árpáson

2024.05.04. 17:01

200 milliós támogatás - Polgárőrök számolják fel a szeméthegyeket

Vármegyénk polgárőrei aktívan részt vesznek az illegális hulladéklerakók felszámolásában, illetve az újabb szemetelések megakadályozásában. Ők is csatlakoztak a kormány és az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) közös környezetvédelmi akciójához, a Tisztítsuk meg az országot! programhoz. Az állam 200 millió forintos támogatás ad a feladathoz.

Cs. Kovács Attila

Árpáson indultak el a vármegyei polgárőrök, hogy felszámolják az illegális lerakókat.

A napokban Árpáson tartották meg a polgárőrök a programindítót. Csányi Gáborné, a Csornai-Kapuvári járás polgárőr-egyesületeinek titkára elmondta: a vármegye valamennyi térsége képviseltette magát a rendezvényen. A Csornai–Kapuvári járásból tizennyolc egyesület összesen hatvanöt taggal kezdte meg a munkát. Funk József, a vármegyei polgárőrszövetség elnöke beszélt a feladatokról, és a kérte a bajtársakat az önzetlen segítségre.

– Polgárőreink aktívan kiveszik a részüket ebből a nagyon fontos feladatból – jegyezte meg Csányi Gáborné. – A külterületi járőrözések alatt ellenőriznek, és ha illegális lerakót találnak, arról feljegyzést készítenek és átadják az illetékes hatóságnak. A polgárőrkollégák a gyakorlati munkában is együttműködnek.

Jelenleg is folyamatban vannak a TeSzedd! akciók, melyeknek állandó résztvevői a bajtársak. Sajnos nem szűnt meg az illegális szemetelés, és rendre újabb területek válnak fertőzötté.

Mi azt vállaltuk, hogy felvesszük a harcot és minden erőnkkel, eszközünkkel igyekszünk meg- akadályozni a jelenséget. Ehhez az országos szövetségen keresztül kapunk állami támogatást.

Árpáson indultak el a vármegyei polgárőrök, hogy felszámolják az illegális lerakókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában