PR-cikk

2023.10.02. 12:20

Kereskedelmi munkalehetőségek Tatabányán

A kereskedelmi munkalehetőségek országszerte széles körben elérhetőek. Különösen igaz ez az olyan nagyobb és kedvező elhelyezkedésű városokra, mint Tatabánya, ahol szintén gyakran tűnnek fel ilyen típusú pozíciók az egyes állásoldalak kínálatában.

Kisalföld.hu

Fotó: TatabanyaAllas.hu

Fotó: Wavebreak Media LTD

Így van ez a TatabanyaAllas.hu esetében is, amely portált éppen ezért mindenképpen érdemes nyomon követniük azoknak, akik a kereskedelem területén építenének karriert: https://tatabanyaallas.hu/allasok/kereskedelem-ertekesites. Következzen néhány példa az itt előforduló kereskedelmi munkakörökre!

Dohánybolti eladó

Dohánybolti eladói munkalehetőség már több alkalommal is előfordult a TatabanyaAllas.hu kínálatában. Az ilyen jellegű hirdetések kapcsán az alapvető feladatokat valamennyi esetben a vásárlók kiszolgálása, a pénztárgépkezelés, a fizettetés, az áruátvétel és árufeltöltés, a készletkezelés, továbbá az üzlethelység rendben tartása jelentette. 

A munkakör betöltéséhez kapcsolódó elvárások viszonylag egyszerűen megugorhatóak voltak: érettségi és alapfokú számítógépes ismeret már elég lehetett az esélyes pályázáshoz. A személyes tulajdonságok kapcsán pedig a vevőorientált hozzáállás, a tanulékonyság, valamint a precíz és pontos munkavégzés képessége volt elengedhetetlen feltétel.

Szolárium pultos

Szolárium pultos álláslehetőség ugyancsak volt már elérhető a TatabanyaAllas.hu kínálatában. Itt a feladatok olyan tevékenységekből álltak, mint például a stúdióba érkező vendégek szakszerű és kedves kiszolgálása, a szolárium használatával kapcsolatos tanácsadás, a szoláriumi kozmetikumok ajánlása, a pénztárgép és terminál kezelése, továbbá a gépek és az üzlethelység takarítása.

A pozíció elnyeréséhez ugyan volt szükség némi kereskedelmi tapasztalatra, az elsődleges kiválasztási szempontot inkább a személyes tulajdonságok jelentették. Az igényes és ápolt megjelenés, a pozitív szemlélet, valamint a kiváló kommunikációs képesség például alapvető elvárás volt. 

Bolti eladói pozíciók

Természetesen a klasszikus bolti eladói pozíciók is ideális választásként funkcionálhatnak azok számára, akik a kereskedelem területén helyezkednének el. A tatabányai portálon keresztül többek között szerszámboltba, ékszerüzletbe, optikába és töltőállomásra is kerestek már bolti eladókat. 

Az üzletek és boltok eltérő tevékenységi köre ellenére az ellátandó feladatok valamennyi esetben hasonlóan alakultak, beleértve a vásárlók kiszolgálását, a pénztárgépkezelést, az árufeltöltést, valamint a bolt rendben tartását, takarítását. Az elvárások kapcsán pedig – csakúgy, mint az előzőekben bemutatott álláslehetőségek esetében – főként a személyes kvalitásokon volt a hangsúly. 

Áruházvezető

Persze a kereskedelem berkein belül akár magasabb pozíciók betöltésére is van lehetőség Tatabányán. Egy korábbi hirdetésben például áruházvezetőt kerestek egy országos lefedettségű műszaki üzletlánchoz. Itt a feladatokat a bolti csapat irányítása és motiválása, az értékesítési célok megvalósítása, a napi operatív működés koordinálása, a készletkezelés, a számlázás, a bevételezés és megrendelés, valamint a különböző adminisztratív tevékenységek lebonyolítása jelentette.

Az esélyes pályázáshoz a középfokú végzettség mellett több éves kereskedelemben szerzett vezetői tapasztalatra is szükség volt. Emellett fontos elvárásként jelent meg a felhasználói szintű számítógépes ismeret (különösen Excel), a műszaki érdeklődés, a terhelhetőség, illetve az értékesítésorientált vezetési- és döntéshozatali képesség is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában