Hirdetés

2023.07.10. 00:01

Ízében is különleges a Déli harangszó

A nándorfehérvári diadalhoz elvezető európai lelki összefogásnak és helyi cselekvőképességnek állít emléket a Pedró Pékség új kenyere, a Déli harangszó, amely nemcsak az üzenetében, hanem az ízében is különleges.

A Déli harangszó egy különleges összetevővel kényezteti az újdonságokra és az egészséges táplálkozásra nyitott vásárlókat.

„A méltánytalanul elfeledett köles kerül a rozsliszt és búzaliszt mellé az új kenyerünkbe. Köleskását főzünk, amely hasonló jó tulajdonságokkal ruházza fel a kenyeret, mint a már régóta használt burgonya: csillogó és szaftos bélzettel, hosszú eltarthatósággal” – árulja el Vajda Péter, a Pedró Pékség tulajdonosa.

 

A vadkovászos, hosszan érlelt Déli harangszó ráadásul júliusban 100 forint kedvezménnyel kóstolható meg a Pedró applikációjának használatával.

Az új kenyér az 1456-os nándorfehérvári diadalhoz elvezető lelki összefogásnak állít emléket – erre emlékezve szól minden délben a harangszó −, amikor a keresztény csapatok hősiesen megvédték Nándorfehérvár várát a törökök ellen. Vajda Péter és a Pedró az új kenyér megalkotásával Böjte Csaba − ugyancsak ferences rendi szerzetes − békemisszióját a Ferenc pápa által kezdeményezett „Szent Ferenc Gazdaságával” összekötő Pulsatio Meridiana (a déli harangszó latin neve) gazdasági platformhoz csatlakozott. A békemisszió a Kárpát-medence népeinek békés együttélése és a békét megalapozó gazdasági együttműködés mellett emel szót.

„Ferenc pápa budapesti látogatása során hídépítőknek nevezte a magyar népet. Arra kért, hogy Európában a népek között építsünk párbeszédből, bizalommal hidakat” – írta Csaba testvér a levelében. Böjte Csaba javasolja, hogy évről évre ünnepeljük meg e kor ma is hallható szimbólumát, az embereket megszólító, szeretettel összehívó déli harangszót. Ehhez járul hozzá a Pedró Pékség is az új kenyérrel.

A Pedró-üzletek polcaira más új termékek is kerültek a napokban, a vásárlók meglepve fedezik fel a különleges színű pogácsákat. Ezek igazi kuriózumok: az egyik fő alapanyaguk a zöldséglisztek, amelyeket egy magyar egyetemen fejlesztettek ki. A cékla-, spenót- és karfiollisztnek köszönhetően piros-fehér-zöld nemzeti trikolórba öltöznek a népszerű péksütemények, amelyek így nemcsak látványban különlegesek, de az egészséges étkezéshez is hozzájárulnak. (x)

 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában